Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci cetăţeni britanici reţinuţi în Afganistan au fost eliberaţi

Middle East Eyes
afganistan

Cinci cetăţeni britanici reţinuţi în Afganistan au fost eliberaţi, a anunţat luni Ministerul de Externe britanic, subliniind că aceştia au făcut o "greşeală" călătorind în această ţară în pofida recomandărilor, relatează France Presse.

"Apreciem eliberarea de către actuala administraţie a Afganistanului a cinci cetăţeni britanici care au fost reţinuţi", a declarat un purtător de cuvânt al Foreign Office-ului, fără a preciza când şi în ce circumstanţe au fost reţinute aceste cinci persoane, potrivit Agerpres.ro.

Aceşti cinci britanici "călătoreau în Afganistan contrar recomandărilor de călătorie" ale autorităţilor, a adăugat el într-un comunicat.

"Aceşti britanici nu aveau niciun rol în activitatea guvernului britanic în Afganistan şi au călătorit în Afganistan contrar recomandărilor guvernamentale de călătorie. A fost o greşeală", a subliniat el.

Marea Britanie a indicat că "regretă acest episod" şi, în numele familiilor deţinuţilor, a exprimat "scuze" pentru "orice încălcare a culturii, obiceiurilor sau legii afgane".

"Mulţumită că Regatul Unit a asigurat eliberarea a cinci britanici reţinuţi în Afganistan", a reacţionat ministrul britanic de externe Liz Truss. "În curând ei se vor reuni cu familiile lor", a adăugat ea.

În februarie, Londra a evidenţiat cazul "mai multor" britanici reţinuţi în Afganistan şi a "discutat" situaţia lor cu talibanii, fără a preciza numărul lor sau cine îi reţinea.

Printre aceştia s-a numărat şi Peter Jouvenal, un fost jurnalist devenit om de afaceri, cu dublă cetăţenie germană şi britanică, şi reţinut de la începutul lunii decembrie.

De la revenirea lor la putere în august 2021, fundamentaliştii islamişti talibani au arestat unele voci critice la adresa regimului lor şi au bătut sau au arestat mai mulţi jurnalişti.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.