Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci discipline sportive propuse în programul Jocurilor Olimpice Los Angeles 2028

digisport.ro
jocuri olimpice

Cinci sporturi au fost propuse de Comitetul de Organizare LA28 pentru a fi incluse în programul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles din 2028 şi sunt în aşteptarea aprobării Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), potrivit news.ro.

Acestea sunt baseball-softball, cricket, flag football (o versiune cu contact limitat a fotbalului american), lacrosse şi squash.
Comisia pentru Programul Olimpic al CIO va emite o recomandare Comitetului Executiv al CIO. Dacă recomandarea este acceptată, Comitetul Executiv CIO va prezenta propunerea celei de-a 141-a Sesiuni CIO din Mumbai, India (15-17 octombrie).
Dacă vor fi aprobate, programul final al evenimentului şi numărul de cote de sportivi din sporturile suplimentare vor fi finalizate în viitor.
Din cele cinci sporturi propuse, trei au fost anterior sporturi olimpice: baseball-softball (1992–2008 şi 2020), crichet (1900) şi lacrosse (1904 şi 1908), anunţă COSR.
Spre deosebire de singura sa apariţie anterioară la Jocurile Olimpice Paris 1900, crichetul nu va fi disputat ca o competiţie cu două reprize. În schimb, propunerea prevede un format limitat Twenty20 pentru Jocuri.
Formatul propus pentru lacrosse este Lacrosse Sixes. Lacrosse a apărut în programul Jocurilori consecutiv la începutul secolului al XX-lea, Canada câştigând ambele medalii de aur acordate în acest sport.
Baseball-softball a fost inclus cel mai recent în programul olimpic de la Tokyo 2020, gazdele Japonia au câştigat ambele medalii de aur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.