Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci elevi ai Colegiului Naţional Militar 'Mihai Viteazul' din Alba, testaţi pozitiv

forbes.ro
COVID-19 test pozitiv

Cinci elevi ai Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, unitate care îşi desfăşoară cursurile în scenariul verde, au fost testaţi pozitiv, o parte dintre ei fiind preluaţi de familii şi duşi acasă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ioana Popa, anunță AGERPRES.

Potrivit acesteia, la întoarcerea la şcoală, toţi cei 461 de elevi au fost testaţi pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar cinci dintre ei au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

"Cei cinci elevi au fost izolaţi la infirmierie. Doi au fost preluaţi de familii, urmând ca şi alţi elevi să fie duşi de părinţi acasă", a precizat Ioana Popa. Ea a adăugat că toţi cei cinci elevi sunt asimptomatici.

A fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi. În ceea ce îi priveşte pe colegii de clasă, aceştia nu intră la categoria contacţilor direcţi, deoarece la ore s-a purtat mască de protecţie şi s-au respectat regulile de distanţare fizică, a explicat Ioana Popa. În schimb, sunt consideraţi contacţi direcţi câţiva colegi de cameră.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Neînțelegerile dintre PNL și USR PLUS sunt evidente până și unui somnolent. Klaus Iohannis și Florin Cîțu susțin pe toate drumurile că în Coaliția de guvernare nu se manifestă disensiuni’ .

Unitatea de învăţământ este singura din Alba Iulia care se află în scenariul verde, restul şcolilor fiind în scenariul roşu.

În altă ordine de idei, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Ioana Presecan, în intervalul 8 - 10 februarie, în judeţul Alba au fost testaţi pozitiv, în afara celor de la unitatea de învăţământ militar, un număr de 10 elevi şi 2 profesori, care, însă, nu au participat fizic la ore.

"Este foarte important de precizat că niciunul dintre cei 12 nu a participat fizic la cursuri odată cu deschiderea şcolilor în data de 8 februarie 2021. Majoritatea sunt elevi şi profesori de gimnaziu şi liceu şi frecventează cursuri on-line. Testarea elevilor pozitivi nu a avut loc în şcoli, ci ca urmare a depistării unor cazuri în propriile familii", a declarat, joi, Ioana Presecan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.