Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci femei au murit după ce un proiectil a căzut peste o sală de petreceri în timpul unei nunţi în Yemen

Operation World
Yemen

Cinci femei au fost ucise după ce un proiectil a căzut peste o sală de petreceri în timpul unei nunţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Hodeida, oraş din sud-vestul Yemenului în război, au anunţat un responsabil guvernamental şi martori, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Proiectilul a atins o sală de petreceri în apropiere de aeroportul din Hodeida, situat pe linia frontului între forţele pro-guvernamentale şi rebelii Houthi care controlează acest port la Marea Roşie, au declarat martori. Cele două părţi s-au acuzat reciproc că au comis acest atac.

Explozia, care a provocat şi rănirea a şapte persoane, printre care şi copii, potrivit martorilor, a fost calificată drept "o crimă odioasă comisă de houthi împotriva civililor" de către generalul Sadek Douid, reprezentant al guvernului în cadrul unei comisii mixte susţinute de ONU pentru menţinerea armistiţiului la Hodeida.

"Condamnăm această crimă odioasă comisă de houthi, care au vizat o sală de petreceri", a declarat generalul Douik pentru AFP.

Citește și: BREAKING - Compania Biontech avertizează: imunizarea în cadrul Uniunii Europene este în pericol

"Guvernatorul" din Hodeida desemnat de houthi, Mohammed Ayash, a atribuit la rândul său atacul forţelor guvernamentale. "Forţele de agresiune comit crime şi nu ezită să arunce responsabilitatea asupra altora", a declarat el pentru canalul de televiziune al rebelilor Al-Massirah.

Pe 13 iunie 2018, forţele proguvernamentale, sprijinite de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, au lansat o ofensivă pentru a recuceri Hodeida, principalul punct de intrare pentru ajutor umanitar în Yemen.

Pe 13 decembrie în acelaşi an, ONU a anunţat acorduri pentru a reduce provizoriu armele la tăcere, în special la Hodeida, la finalul convorbirilor inter-yemenite din Suedia. Armistiţiul a rezistat, mai mult sau mai puţin, încă de atunci.

Yemenul a fost miercuri teatrul unui atac spectaculos în momentul în care noul guvern ajungea pe aeroportul din Aden, capitală provizorie în sudul ţării.

Cel puţin 26 de persoane au murit în acest atac atribuit de către guvern rebelilor houthi, care nu l-au revendicat totuşi.

Conflictul prelungit a aruncat Yemenul, cea mai săracă ţară din peninsula arabică, în cea mai gravă criză umanitară din lume potrivit ONU, cu zeci de mii de morţi, milioane de deplasaţi şi o populaţie în pragul foametei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.