Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Compania Biontech avertizează: imunizarea în cadrul Uniunii Europene este în pericol

Inquam Photos / George Calin
vaccinare

Compania germană BioNTech, care a dezvoltat împreună cu Pfizer primul vaccin anti-Covid-19 omologat în Uniunea Europeană, a avertizat că este posibil ca imunizarea în UE să fie perturbată de apariţia unor goluri în stoc până ce alte vaccinuri vor fi aprobate.

Citește și: Dana Budeanu a ales Fătălăul Anului 2020

BioNTech lucrează cu Pfizer pentru suplimentarea producţiei de vaccin, informează News.ro.

Startup-ul german a condus cursa în vederea obţinerii unui vaccin, dar serul produs a ajuns greu în UE din cauza aprobării relativ greoaie a lui din partea organismului de reglementare european.

Întârzierile au surprins Germania, unde anumite regiuni au fost nevoite să închidă temporar centrele de vaccinare la câteva zile după startul campaniei (27 decembrie).

„Momentan, nu arată bine - apare un gol pentru că nu există alte vaccinuri aprobate şi trebuie să aoperim acest gol cu propriul nostru vaccin”, a spus Uğur Şahin, CEO BioNTech, într-un interviu acordat Spiegel, citează The Guardian.

Este aşteptat ca, pe 6 ianuarie, vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna să fie aprobat de European Medicines Agency (EMA).

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a îndemnat EMA să aprobe rapid şi vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca, aprobat săptămâna aceasta de Marea Britanie. Calendarul UE privitor la acesta nu este stabilit.

Şahin a spus că vaccinul Pfizer, pentru care este folosit RNA mesager, ar trebui să fie eficient în cazul noii variante de coronavirus decetată iniţial în Marea Britanie, care pare a fi mai contagioasă.

„Facem teste pentru a vedea dacă vaccinul nostru poate de asemenea neutraliza această variantă şi curând vom şti mai multe”, a spus el.

Legat de mutaţia recentă, el a spus că este posibil să fie necesară optimizarea vaccinului, iar acest lucru ar dura şase săptămâni, iar el ar trebui să primească o nouă aprobare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.