Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci lucruri de știut despre noul prim-ministru al Franței - Cel mai tânăr premier, homosexual declarat

Thibault Camus / AP / Profimedia
gabriel attal

Emmanuel Macron l-a numit marți pe ministrul Educației, Gabriel Attal, în vârstă de 34 de ani, în funcția de prim-ministru.

Iată cinci lucruri pe care ar trebui să le știți despre Attal, potrivit Reuters:

- La 34 de ani, Gabriel Attal este cel mai tânăr prim-ministru postbelic al Franței, un record deținut anterior de stânga Laurent Fabius, care avea 37 de ani când a fost numit prim-ministru de Francois Mitterrand în 1984.

- Attal este primul prim-ministru francez deschis homosexual. El a fost demascat de un vechi colaborator în 2018, când a fost numit „ministru junior” (secretar de stat) în timpul primului mandat al lui Macron. La acea vreme, Attal avea o relație cu Stephane Sejourne, fost consilier politic al lui Macron.

- Attal s-a înscris în Partidul Socialist când avea 17 ani. A devenit un nume cunoscut în politica franceză după ce a fost numit purtător de cuvânt al guvernului în timpul pandemiei.

- Ulterior, va fi numit ministru junior în cadrul Ministerului de Finanțe și apoi ministru al Educației în 2023, făcându-și un nume ca fiind unul dintre cei mai inteligenți miniștri ai cabinetului Macron și un bun comunicator.

- Prima măsură luată de Attal după numirea sa în funcția de ministru al educației anul trecut a fost interzicerea îmbrăcămintei musulmane abaya în școlile de stat, ceea ce i-a adus un impuls de popularitate în rândul multor alegători conservatori, în ciuda faptului că provine din stânga.

- Attal a participat recent la o emisiune TV celebră pentru a povesti cum a fost hărțuit în școala generală de un fost coleg de clasă, despre care a spus că l-a făcut de rușine pe un blog creat pentru a evalua fizicul colegilor de clasă în primele zile ale revoluției internetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.