Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci militari din Yemen au fost ucişi într-un atentat cu automobil capcană

france24.com
accident yemen

Un responsabil cu securitatea din forţele guvernamentale yemenite a anunţat miercuri moartea a cinci militari într-un atentat cu automobil capcană în apropiere de Aden, în sudul Yemenului, transmite AFP. Unul dintre cei ucişi este generalul Thabet Jawass, a precizat sursa respectivă.

Bilanţul atentatului a fost confirmat de un oficial local din Aden. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Jawass era considerat unul din principalii comandanţi în conflictul cu rebelii Houthi, declanşat în 2014 printr-o ofensivă de mari proporţii a acestora. Insurgenţii au ocupat teritorii extinse, în special în nordul Yemenului.

Aden, capitala Yemenului de Sud, a devenit noul sediu al guvernului, după ce autorităţile recunoscute internaţional au fost nevoite să părăsească Sanaa. În sud au loc adesea atentate cu bombe sau atacuri cu rachete, puse de guvern pe seama rebelilor. Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat mai multe atentate care au avut loc chiar în Aden, potrivit Agerpres.ro.

Forţele guvernamentale yemenite sunt sprijinite din 2015 de o coaliţie militară internaţională condusă de Arabia Saudită. Eforturile diplomatice coordonate de câţiva ani de ONU pentru obţinerea unui acord de pace nu au dat rezultate.

Yemenul este cea mai săracă ţară din Peninsula Arabică. Potrivit ONU, războiul civil s-a soldat până acum cu peste 380.000 de morţi, majoritatea din cauza consecinţelor indirecte ale conflictului - foamete, boli sau lipsa apei potabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.