Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci minore şi o tânără de 18 ani plecate de la domiciliu de la începutul lunii august au fost toate găsite de poliţiştii din Giurgiu

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Cinci minore cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani şi o tânără în vârstă de 18 ani din judeţul Giurgiu, plecate de la domiciliu de la începutul lunii august şi a căror dispariţie a fost anunţată la 112 de membrii familiei, au fost găsite de poliţiştii giurgiuveni, anunță AGERPRES.

Citește și: Oreste îl desființează pe Dan Barna: Vă arată ca purtând treningul lui Codrin Ștefănescu și pantofii de lac alb ai lui Șerban Nicolae

IPJ Giurgiu menţionează faptul că toate cele şase fete dispărute nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

"Începând cu data de 1 august 2019, poliţiştii giurgiuveni au primit mai multe sesizări din partea reprezentanţilor mai multor familii, cu privire la dispariţia a cinci minore cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani şi a unei tinere de 18 ani, care au plecat fără acordul părinţilor de la domiciliu şi nu au mai revenit. În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din structurile de investigaţii criminale, ordine publică şi poliţie rutieră au fost verificate mai multe zone, anturaje şi persoane cunoscute acestora, iar în baza datelor obţinute, s-a reuşit localizarea şi depistarea acestora", se arată într-un comunicat de presă emis joi de IPJ Giurgiu.

Astfel, este vorba de o tânără în vârstă de 18 ani care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit, iar mătuşa ei, în vârstă de 62 de ani, din comuna Putineiu, a anunţat la 112 dispariţia acesteia, iar în urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi Secţiei numărul cinci Poliţie Rurală Giurgiu, tânără în cauză a fost identificată pe raza municipiului reşedinţiă.

Citește și: Avertisment de ultimă oră al lui Alexandru Cumpănașu: ‘N-o să permitem asta!’

Un alt caz a fost sesizat la 112 de un bărbat de 47 de ani, din comuna Bucşani, judeţul Giurgiu, cu privire la faptul că nepoata sa de 13 ani a plecat de la domiciliu cu mai mulţi tineri din localitatea Clejani şi nu s-a mai întors, iar după constituirea echipei de căutare minora a fost identificată pe raza comunei Clejani.

Şi un bărbat în vârstă de 44 de ani din municipiul Giurgiu a sesizat poliţia municipiului Giurgiu că fiica sa de 16 ani a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit, în urma cercetărilor efectuate poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au identificat fata în cauză pe raza municipiului Giurgiu.

Tot la Clejani, o femeie de 30 de ani, din comună, a sesizat poliţiştilor faptul că fiica sa de 13 ani a plecat de la domiciliu însoţită de prietenul său de 21 ani, din localitatea Merenii de Jos, judeţul Teleorman, fără a preciza unde se duce şi când se va întoarce acasă. Minora a fost identificată pe raza localităţii Milcovăţu, judeţul Giurgiu.

În primele patru cazuri prezentate fetele au fost încredinţate familiilor, dar a existat şi o situaţie în care minora dispărută a fost predată DGASPC Giurgiu deoarece nu a vrut să se întoarcă acasă.

Citește și: Ciudățenia din cazul de la Caracal. Ce a tranșat Gheorghe Dincă în ziua în care Alexandra a sunat la 112

"Astfel, la data de 6 august 2019 poliţiştii Secţiei numărul 4 Poliţie Rurală Ghimpaţi au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Ghimpaţi, cu privire la faptul că fiica sa de 14 ani a plecat voluntar de la domiciliu şi nu a mai revenit. În urma activităţilor desfăşurate, tânăra a fost identificată pe raza oraşului Ştefăneşti judeţul Argeş, la domiciliul prietenului său. Tânăra a fost condusă la IPJ Argeş, ulterior fiind preluată de poliţiştii Secţiei numărul 4 de Poliţie Rurală Ghimpaţi şi predată DGASPC Giurgiu, deoarece a refuzat să revină la domiciliu", se mai arată în comunicatul de presă.

Ultimul caz de dispariţie a fost înregistrat joi, 8 august, când, puţin după miezul nopţii, poliţiştii Secţiei numărul 4 Ghimpaţi au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie din comuna Ghimpaţi cu privire la faptul că fiica sa de 14 ani a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. În urma activităţilor desfăşurate, fata a fost depistată pe raza municipiului Piteşti. Aceasta a fost condusă la sediul Secţiei numărul 3 Piteşti unde s-au purtat discuţii cu minora în prezenţa unui reprezentant al DGASPC Argeş, ulterior fiind preluată de poliţiştii Secţiei numărul 4 Ghimpaţi şi încredinţată familiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.