Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci moldoveni care doreau să se urce într-un avion spre Tel Aviv, prinşi cu paşapoarte false

pasaport-biometric

Cinci cetăni moldoveni au încercat să se îmbarce în avionul Cluj – Tel Aviv, iar la un control al bagajelor de mână, polițiștii de frontieră au descoperit că aveau și cinci pașapoarte biometrice românești, falsificate, pe care ar fi urmat să le folosească în străinătate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de Poliția de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului International Avram Iancu din Cluj au descoperit,joi, ascunse în căptuşeala bagajelor de mână ale unor cetățeni din Republica Moldova, cinci paşapoarte biometrice româneşti falsificate, ce urmau a fi folosite în străinătate.

Cele cinci persoane au vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani, și s-au prezentat prezentând la controlul de frontieră paşapoarte de Republica Moldova.

„Au fost descoperite, ascunse în căptuşeala bagajelor de mână, cinci paşapoarte biometrice, ce purtau însemnele autorităţilor statului român. Lucrătorii noştri au făcut verificări suplimentare cu aparatura din dotare, constatând că filele informatizate cu datele de identitate erau falsificate. Persoanele au declarat că au obţinut documentele româneşti de la o persoană de sex masculin a cărui identitate nu o cunosc din municipiul Iaşi, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Cei cinci moldoveni au declarat că intenţionau să ajungă în Israel unde sperau să-şi găsească locuri de muncă folosindu-se de documentele false.

Aceștia sunt cercetați pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.