Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci morți și mai mulți răniți în Ucraina în ajunul alegerilor

ucraina

Cel puţin cinci soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi patru răniţi într-un atac al separatiştilor proruşi cu mortieră şi focuri de armă, încălcând un armistiţiu fragil în estul devastat de război al Ucrainei, în ajunul alegerilor municipale, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt militar la Kiev, informează agenţia DPA.

Rebelii proruşi au tras proiectile de calibru 82 mm în vecinătatea localităţii Marinka de lângă Doneţk şi au comis alte "provocări" în apropiere de Lugansk, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Andri Lîssenko.

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au raportat tensiuni crescute în această regiune din apropiere de Donbas. Potrivit termenilor acordului de încetare a focului, ambele părţi trebuie să-şi retragă echipamentele militare la 15 kilometri de linia frontului, aminteşte DPA.

Între timp, punerea în aplicare a acordurilor de pace convenite în februarie a înaintat încet. Guvernul central prooccidental de la Kiev şi separatiştii se acuză reciproc pentru întârzieri.

Al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de primar se desfăşoară duminică în fosta republică sovietică. La Kiev, actualul titular Vitali Kliciko aspiră la o realegere.

Regiunile separatiste din est vor boicota scrutinul şi au ameninţat că vor organiza propriile alegeri, ceea ce ar fi contrar acordului de pace, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.