Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci navigatori filipinezi şi trei tehnicieni bulgari, de la bordul unei nave aflate în Şantierul Naval Constanţa, confirmați cu Covid

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Opt cetăţeni străini, dintre care cinci navigatori filipinezi şi trei tehnicieni bulgari, de la bordul unei nave aflate în Şantierul Naval Constanţa pentru reparaţii au fost confirmaţi cu Covid-19 şi urmează să fie internaţi în unităţi medicale, potrivit news.ro.

Prefectura Constanţa a transmis, marţi seară, printr-un comunicat de presă, că pe data de 10 august, nava Seamaster IV, cu pavilion Malta, a andocat în Şantierul Naval Constanţa, pentru lucrări de reparaţie. Două zile mai târziu, echipajul navei a fost testat în întregime pentru Covid-19, iar rezultatele pentru cei 26 de membri, din Filipine, au fost negative.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 109: Javrelor! Leprelor! Aici este vorba despre copii

“Pe 21 august, şapte dintre navigatori, au fost schimbaţi la navă de şapte conaţionali, iar 15 tehnicieni din Bulgaria au sosit în Şantierul Naval pentru lucrări specifice de mentenanţă la nava Seamaster IV. În data de 31 august, toţi cei 41 de cetăţeni străini (26 de membri ai echipajului, respectiv 15 tehnicieni), au fost testaţi pentru Covid-19. Opt dintre aceştia (cinci navigatori filipinezi şi trei tehnicieni bulgari), au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi urmează să fie internaţi”, se arată în comunicat.

Prefectura Constanţa a menţionat că celelalte 33 de persoane vor rămâne în carantină la bordul navei, precizând se fac diligenţele necesare pentru ca 12 dintre ei (tehnicienii bulgari), să fie trimişi în ţara de origine pentru efectuarea perioadei de carantină.

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a demarat o anchetă epidemiologică pentru a afla dacă cei 33 de cetăţeni străini au intrat în contact şi cu alte persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.