Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci persoane au fost reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam arestați traficanti

Cinci persoane au fost reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism, în urma unei acţiuni efectuate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Brăila, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Brăila, potrivit informaţiilor furnizate joi de IPJ Brăila, potrivit Agerpres.

Au fost efectuate zece percheziţii domiciliare în municipiile Brăila, Constanţa şi Focşani, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori şi proxenetism, ocazie cu care au fost puse în aplicare 26 de mandate de aducere, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, fiind reţinute. 

Poliţiştii au ridicat 12 telefoane mobile, un laptop, 10.882 de lei şi 50 de euro.

Citește și: Cod galben de inundaţii valabil pe nouă râuri din opt judeţe

Din cercetări a rezultat faptul că cei cinci ar fi constituit o grupare infracţională organizată şi ar fi exploatat sexual mai multe tinere ce provin din familii dezorganizate, dintre care trei minore, în vederea obţinerii de foloase materiale. 

"Tinerele ar fi fost racolate prin inducerea în eroare - iniţiind cu acestea false relaţii de iubire - şi, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, ar fi fost adăpostite în mod repetat în diferite locuinţe din municipiile Galaţi, Brăila, Focşani şi Constanţa, unde ar fi fost exploatate prin prostituţie", se arată în comunicatul IPJ Brăila. 

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au fost angrenaţi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi jandarmi, misiunea beneficiind de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.