Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci persoane au murit, după ce protestatarii din Chile au incendiat o fabrică de textile

El Nacional
chile haos incendii violente

Cinci persoane au murit după ce protestatarii din Chile au incendiat o fabrică de textile, în contextul manifestațiilor din capitala Santiago de Chile după ce autoritățile au impus creșterea prețului la biletele pentru transportul în comun, relatează site-ul postului BBC, potrivit Mediafax.

Autoritățile de la Santiago de Chile au activat vineri starea de urgență în mai multe orașe din Chile după ce mișcarea de protest adresată costurilor ridicate de trai și inegalității din țară a cunoscut un nivel înalt de violență.

Citește și: ANUNȚ șoc de la Londra - Avem numărul necesar de voturi să trecem Acordul BREXIT!

Conform posturilor locale de televiziune, participanții la proteste au atacat automobilele de poliție și au incendiat cel puțin un autobuz. Forțele de ordine au folosit gazele lacrimogene și forța fizică împotriva manifestanților ce au fost provocați de creșterea prețului pentru biletele la metroul din oraș.

Președintele statului Chile, Sebastian Pinera, a transmis, prin intermediul unui comunicat, că este convins de faptul că „democrația are nu doar dreptul, ci și obligația de a se proteja prin intermediul tuturor instrumentelor pe care înseși democrația le oferă, iar statul de drept de a se lupta cu cei care vor să îl distrugă”, justificând starea de urgență impusă în țară.

Protestele au continuat în întreaga țară în pofida stării de urgență impusă vineri în cinci regiuni din Chile, care ar fi restricționat libertatea de mișcare și de asociere a cetățenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.