Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci tinere cineaste au fost selectate pentru participarea la Rezidenţa FemArt

https://spotmedia.ro/
femart rezidenta

Cinci cineaste aflate la început de carieră vor participa la Rezidenţa FemArt 2020 - o săptămână intensivă de training şi mentorat, organizată de Asociaţia Română a Femeilor în Cinema (ARFC) la Bucureşti, în perioada 28 septembrie - 3 octombrie, potrivit news.ro.

Proiectele filmelor de lungmetraj ale tinerelor regizoare Gabriela Forfotă, Alina Şerban, Carmen Tofeni, Ana Ţăran şi Andreea Vălean au fost selectate în urma participării la Apelul - Concurs de proiecte, derulat în cadrul programului FemArt în perioada 6 august - 5 septembrie.

„În selecţia din acest an avem o actriţă, Alina Şerban, premiată recent în Germania pentru rolul intrerpretat în filmul "Gipsy Queen", o scenaristă si regizoare de teatru, Andreea Vălean, o directoare de imagine, Carmen Tofeni, o absolventă de la UNARTE cu studii de design in Elveţia, Ana Ţăran şi o masterandă în documentar de la UBB Cluj-Napoca, Gabriela Forfotă. Fiecare dintre ele şi-a încercat puterile într-un scurtmetraj şi mă bucur că putem să le oferim şansa să dezvolte un proiect de lung metraj în contextul Rezidenţei FemArtFest. Prin Asociaţia Română a Femeilor în Cinema sperăm să aducem egalitatea de şanse artistelor provenind din diferite domenii ale artelor şi să favorizăm realizarea filmelor atipice, inovatoare”, a declarat Anca Damian, membru al comitetului de selecţie şi al board-ului ARFC.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Pe parcursul Rezidenţei FemArt, tinerele vor beneficia de o săptămână interactivă de lucrucu specialişti în domeniu pentru dezvoltarea scenariilor propuse şi, totodată, de o serie de evenimente conexe, precum proiecţii de film şi masterclass-uri, finalizată cu o sesiune de pitching. La finalul acestei perioade, vor fi acordate trei premii pentru cele cinci aflate în rezidenţă. Membrii juriului, din care vor face parte Bianca Oana, Dana Bunescu şi Radu Jude vor acorda câştigătoarelor: o bursă în valoare de 1.750 de euro, o bursă de tip consultanţă de scenariu şi una de participare la o platformă internaţională de coproducţie.

Apelul - Concurs de proiecte Rezidenţa FemArt 2020 s-a adresat tuturor absolventelor unei facultăţi de film de naţionalitate română sau cu rezidenţa în România, care au realizat până în prezent cel puţin un film de scurtmetraj şi se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau la al doilea film de lungmetraj. Comisia de selecţie a proiectelor câştigătoare a fost formată din Anca Damian, Anamaria Antoci şi Ana Drăghici.

Rezidenţa FemArt este un proiect cultural al Asociaţiei Române a Femeilor în Cinemacofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, realizat cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România şi Aparte Film, în parteneriat cu Institutul Francez din România, în cadrul Festivalului Filmului Francez 2020, şi cu Premiile "Sofia Nădejde".

Rezidenţa FemArtface parte dintr-un program amplu al asociaţiei, FemArt Film Fest, dedicat femeilor cineast, ajuns anul acesta la cea de a treia ediţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.