Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine a câştigat bătălia dintre giganţii IT Google şi Oracle: Proces de miliarde de dolari

Google

Google a câştigat procesul de nouă miliarde de dolari cu Oracle. Suma de bani reprezenta despăgubirea pe care Oracle o cerea de la Google pentru folosirea unor elemente din softul Java la construirea sistemului de operare Android.

Totuși, un tribunal federal din Statele Unite a stabilit că folosirea acelor linii de cod de către Google s-a realizat în condiţii corecte. Oracle susţine în continuare că sistemul de operare Android a fost realizat ilegal şi că acesta este un motiv de recurs, relatează Wall Street Journal. Compania spune că Google a folosit ilegal Java pentru a lansa rapid pe piață Android. De cealaltă parte, cei de la Google spun că o sentinţă împotriva lor ar fi blocat inovaţia pentru că i-ar fi descurajat pe programatori să folosească în realizarea de softuri elemente deja existente.

Vezi şi: Fost ofiţer SRI: Moartea lui Dan Condrea, REGIZATĂ. Patronul Hexi Pharma ar fi VIU

De asemenea, la proces, directorul general al Google, Eric Schmidt, a declarat că a considerat întotdeauna că Google poate folosi gratuit Java, pentru că el însuşi a prezentat limbajul de programare în 1995, pe când era director general al Sun Microsystems, care l-a inventat, scrie news.ro. Compania Sun a fost ulterior cumpărată de Oracle. Legea americană în domeniul copyright-ului permite utilizarea limitată a unor materiale fără cumpărarea drepturilor de folosinţă a acestora, în domenii precum cercetarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.