Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine a câştigat din războiul Apple vs Samsung

Set of touchscreen smartphones
Apple a câstigat 120 milioane de dolari în cel de-al doilea proces intentat Samsung în SUA privind brevetele de inventie pe tehnologii pentru smartphone-uri, compania americana solicitând daune de aproape 2,2 miliarde de dolari, potrivit mediafax.ro.

Procesul a durat patru saptamâni, iar juratii au decis ca Samsung a încalcat doua dintre cele patru licente aduse în discutie de Apple. Totodata, verdictul arata ca Apple a încalcat, la rândul sau, un brevet Samsung, dintre cele doua aduse drept contraargument de compania sud-coreeana.

Apple a încercat sa demonstreze ca smartphone-urile Galaxy produse de Samsung si sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, copiaza caracteristici ale iPhone-ului. Ambele companii au încercat sa obtina interdictii împotriva telefoanelor rivalului pe piata SUA. Procesul a vizat dispozitive mai vechi, iar cele mai multe dintre acestea nu mai sunt pe piata.

Analistii anticipeaza ca procesele dintre Apple si Samsung vor continua.

Cele doua companii au investit sute de milioane de dolari în numeroase actiuni în justitie deschise în zeci de tari, în încercarea de a câstiga orice avantaj posibil pe piata smartphone-urilor, estimata la 338,2 miliarde de dolari anul trecut.

Topul vânzarilor este dominat de Samsung si Apple, însa compania sud-coreeana are o cota de piata aproape dubla fata de rivalul american datorita modelelor low-cost.

Apple a cerut daune de 2,19 miliarde de dolari, suma contestata de Samsung, care a propus despagubiri de pâna la 38,4 milioane de dolari.

Analistii considera ca daunele de 120 milioane de dolari nu vor afecta Samsung, care dispune de lichiditati uriase, si estimeaza ca suma nu depaseste cu mult cheltuielile efectuate de Apple pentru acest proces.

Apple a câstigat, în 2012, daune de 930 milioane de dolari de la Samsung, de asemenea într-un proces privind încalcarea unor brevete de inventie, însa nu a reusit sa obtina atunci si o interdictie pe vânzarea smartphone-urilor si tabletelor Galaxy în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.