Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine a fost Saleh al-Arouri, oficial de rang înalt al grupării Hamas, ucis de forţele israeliene la Beirut

CNN
Saleh al-Arouri

Hamas a anunțat marți că unul dintre oficialii săi de rang înalt a fost ucis într-un atac în sudul Beirutului. Saleh Mohammed Suleiman al-Arouri era un important lider politic și militar palestinian pe care Israelul îl considera unul dintre principalii fondatori ai Brigăzilor Al-Qassam, aripa militară a Hamas, în Cisiordania ocupată, scrie CNN.

Saleh al-Arouri s-a născut în satul Aroura din districtul Ramallah în 1966.

Și-a făcut studiile primare, pregătitoare și secundare în teritoriile palestiniene, a obținut o diplomă de licență în Sharia islamică la Universitatea Al-Khalil din Hebron.

Membru al Hamas din 1987, a început să înființeze și să organizeze un aparat militar pentru mișcarea Hamas în Cisiordania în 1991-1992, ceea ce a contribuit la lansarea efectivă a Brigăzilor Al-Qassam în Cisiordania în 1992.

Saleh al-Arouri a fost șef adjunct al Biroului Politic al Hamas și a contribuit la negocierea eliberării soldatului israelian Gilad Shalit capturat în 2011, eliberare făcută în schimbul a 1.027 de deţinuţi palestinieni din închisorile israeliene.

Saleh al-Arouri a fost reținut în repetate rânduri de către Israel, inclusiv pentru perioade lungi de timp între 1985 și 1992 și între 1992 și 2007, potrivit Consiliului European pentru Relații Externe.

În 2010, el a fost deportat de Israel în Siria, unde a trăit timp de trei ani, înainte de a se muta în Turcia, iar de acolo în Liban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.