Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine administrează drumul blocat de pietre pe Valea Oltului

valea oltului

Sărbătoarea Zilei Naționale a fost umbrită de un incident care a stârnit revolta a mii de cetățeni. O cădere masivă de piatră și rocă a blocat șoseaua pe Valea Oltului, mai exact pe DN 7 la km 199+200 (Valea Oltului), între localităţile Căciulata şi Brezoi. CNADNR anunță că se lucrează, dar precizează că nu este vina companiei.

UPDATE 14.30: Începând cu ora 14:45 circulaţia rutieră va fi reluată pe DN 7, între localităţile Căciulata şi Brezoi, pe ambele sensuri de mers, pentru toate categoriile de vehicule.

În consecință, CNADNR anunță, printr-un comunicat de presă, că imediat după producerea incidentului, drumarii au acţionat în vederea degajării unui fir de cale, astfel încât utilizatorii să nu rămână blocaţi în trafic pentru o perioadă lungă de timp, putând astfel să-şi continue călătoria în condiţii de siguranţă.

Totodată, reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Râmnicu Vâlcea au acţionat în vederea degajării părţii carosabile pe parcursul serii şi a nopţii de 1 decembrie spre 2 decembrie 2015.

CNADNR mai anunța că în cursul zilei de miercuri, la faţa locului, se afla o echipă de alpinişti care lucra la îndepărtarea blocurilor de stâncă de pe partea superioară a versantului, astfel încât să înlăture pericolul unor viitoare alunecări şi să poată fi redată circulaţiei rutiere acest sector de drum naţional.

”Precizăm că, în conformitate cu OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, CNADNR SA are în administrare partea carosabilă, cât şi o porţiune din vecinătatea drumului care este destinată exclusiv semnalizării rutiere sau altor scopuri legate de întreţinerea şi exploatarea drumului. De asemenea, menţionăm că există o zonă de protecţie situată de o parte şi de alta a drumului care rămâne în administrarea persoanelor fizice sau juridice care le au în administrare/proprietate, cu condiţia să nu aducă prejudicii drumului sau derulării în siguranţă a traficului rutier. În situaţia de faţă, zona la care facem referire se află în administrarea RNP -Romsilva, Direcţia Silvică Vâlcea, precum şi Parcul Naţional Cozia”.

Sursa foto: Turnul Sfatului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.