Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine ar putea fi candidatul PSD în fosta ”Republică Mazăre”

3682065386_6accbcbc0b_z

Cristinel Dragomir, Secretarul executiv al PSD Constanţa, susţine că Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanţei, va candida pentru postul de primar în 2016, în timp ce Făgădău evită în continuare să anunțe ce a decis. Atât Făgădău cât și Dragomir au procese cu ANI suspendate temporar.

„La noi nu vor fi schimbări majore. Noi am stabilit ce era important. Candidatul la Primăria municipiului Constanţa este Decebal Făgădău”, a declarat Cristinel Dragomir marţi, 8 septembrie, citat de Mediafax.

Făgădău a mai fost întrebat și în alte rânduri dacă va candida și a evitat să își ia un angajament.

„Vom discuta acest subiect începând cu luna ianuarie. V-am promis că până la sfârşitul anului să mă asigur că în nişte condiţii puţin mai şubrede pot să administrez oraşul fără a periclita domenii esenţiale cum ar fi încălzirea, transportul, planificarea deszăpezirii”, a spus el luni, 7 ianuarie într-o conferinţă de presă redată de aceeași agenție de presă.

Cristinel Dragomir a mai susținut că încearcă să-l convingă pe Zanfir Iorguş, fost primar al Mangaliei între 1996 - 2008, să candideze pentru un nou mandat.

În decembrie 2013 Agenția Națională de Integritate a constatat că Decebal Făgădău și Cristinel Dragomir se află în stare de incompatibilitate. Conform ANI, Făgădău a fost simultan viceprimar al Municipiului Constanța, și reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Acționarilor operatorului de utilități publice RAJA S.A. La rândul său, Dragomir a fost simultan vicepreședinte al CJ Constanța și administrator la firma Cazare la mare SRL.

Pe portalul instanțelor de judecată dosarul dintre ANI și Făgădău apare ca fiind suspendat în iunie 2014 până la pronunțarea unei hotărâri într-un dosar al Parchetului de pe lângă judecătoria Constanța. Potrivit presei locale Făgădau a formulat, cel mai probabil, o plângere împotriva inspectorilor de integritate care au constatat incompatibilitatea. O strategie asemănătoare a fost utilizată de Cristinel Dragomir, care are și el dosarul suspendat.

Sursa foto: Umbrela Verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.