Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine e Cosmin Dorobanțu, sindicalistul care a reclamat la DIICOT șefii Academiei de Poliție: A fost dat afară din școală și ar fi tras cu arma în club / UPDATE

Radu Pop
cosmin dorobantu poza mai veche

Cine e Cosmin Dorobanțu, sindicalistul care a reclamat la DIICOT șefii Academiei de Poliție: A fost dat afară din școală și ar fi tras cu arma în club

UPDATE 22 noiembrie, ora 09.25: Reacția lui Cosmin Dorobanțu, președintele PSANP

Contactat de STIRIPESURSE:RO, Cosmin Dorobanțu a precizat că o parte din informațiile prezentate în acest articol ar fi neadevărate și denigratoare la adresa sa fără să precizeze care sunt acestea.

Stirea inițială

Cosmin Marian Dorobanțu, președintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), a anunțat, marți, că a sesizat DIICOT cu privire la conducerea Academiei de Poliţie, pe care o acuză de abuz în serviciu şi fals intelectual.

În ultima săptămână, zeci de studenți ai instituției au avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a unor toxiiinfecții alementare după ce au mâncat în academie. În spațiul public au apărut și unele fotografii în care se prezentau imagini legate de condițiile în care stau cursanții, imagini despre care unele surse susțin că ar fi vechi și nu prezintă în totalitate realitatea.

Dar cine este Cosmin Dorobanțu, sindicalistul de la Penitenciare, care, atunci când vine vorba de structurile MAI, ține să-și expună părerea, chiar dacă acesta cunoaște sau nu îndeaproape situațiile prezentate în spațiul public.

Marian Cosmin Dorobanțu a fost angajat ca subofițer la Penitenciarul Craiova, pentru ca, ulterior, sa promoveze un examen și să treacă în corpul ofițerilor. La Penitenciarul Craiova era încadrat pe o funcție de lucrător în sectorul operativ, dar nu a efectuat nicio o zi acolo, fiind dat prin Dispoziția Zilnică pe Unitate (DZU) sa-și desfășoare activitatea la secretariatul penitenciarului.

Acesta a promovat examenul pentru a trece în corpul ofițerilor la Deva, ca ofițer la Secretariat, de unde tot prin DZU a fost desemnat ca șef de tură, contrar prevederilor legale la vremea respectivă, susțin unele surse.

Din nominalizare ca șef de tură la Deva, Dorobanțu a fost apoi detașat începând cu 1 august 2017 la Administratia Națională a Penitenciarelor, la cabinetul directorului.

Cosmin Marian Dorobanțu a fost student al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, de unde ar fi fost exmatriculat în anul 2. Din relatările unor colegi de la acea vreme reiese că actualul lider de sindicat, alături de alți doi studenți, ar fi instituit un sistem de reeducare a colegilor prin bătaie, legare cu cătușe de calorifere, electroșocuri etc., toate acestea cu scopul de a se sustrage de la îndatoririle specifice și sectoare.

La un moment dat, potrivit surselor STIRIPESURSE.RO, Cosmin Dorobanțu ar fi mers la un club din zona Regie, din București, unde ar fi făcut uz de armă, lucru aflat de generalul Costică Voicu, rectorul Academiei din acea vreme.

Atunci a fost dispusă o percheziție a mașinii lui Dorobanțu și ar fi fost descoperite pistoale provenite din Bulgaria și săbii. În urma acestor lucruri, rectorul i-a solicitat retragerea sa din Academie.

UPDATE: Cosmin Dorobanțu a revenit ulterior cu noi precizări, pe care le redăm mai jos:

1. NU am tras cu arma in niciun club.

2. Am lucrat in sectorul operativ cativa ani. După mi-am schimbat funcția in secretariatul penitenciarului.

3. Ca ofițer la Penitenciarul Deva, mi-am desfășurat activitatea în sectorul operativ în mod legal, nu ilegal, întrucât era deficit de personal în sectorul operativ.

3. În Academia de Poliție NU am creat un sistem de reeducare a colegilor prin bătaie, legare cu cătușe de calorifere, electroșocuri, pentru sustrage de la îndatoririle specifice și sectoare. Nu era nevoie să mă sustrag, deoarece eram șef de clasă și nu aveam repartizate sectoare in care să fac curățenie.

3. În timpul Academiei de Poliție am deținut în mod legal un pistol cu gaze, pe care l-am ținut în mașină, deoarece in Academia de Poliție nu ai voie să introduci arme și muniție de niciun fel.

4. Din Acadmeia de Poliție mi-am dat demisia în anul al doilea, ci nu am fost exmatriculat.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.