Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine e favorit să cumpere clubul Chelsea

Radu Pop
sportsgrindentertainment.com
Chelsea

Todd Boehly ar putea deveni în curând noul proprietar al lui Chelsea, după ce s-a aflat că consorțiul său va fi ales ca ofertant „preferat" de către Raine, banca din New York care supervizează procesul de vânzare de la actualul proprietar, Roman Abramovici.

Boehly, coproprietar al echipei LA Dodgers, conduce grupul din care face parte și miliardarul elvețian Hansjorg Wyss, dar oferta lor de preluare a părut pentru scurt timp în dificultate vineri după-amiază, când magnatul britanic al petrochimiei Sir Jim Ratcliffe a făcut brusc o ofertă de 4,25 miliarde de lire sterline.

Cu toate acestea, în doar câteva ore s-a raportat că Boehly și susținătorii săi sunt pe cale să finalizeze o preluare în valoare estimată de 3,5 miliarde de lire sterline.

Boehly, care a făcut avere în domeniul financiar înainte de a se ramifica în domeniul imobiliar, tehnologic și alimentar, așteaptă încă o confirmare oficială din partea lui Raine, dar va fi în curând în etapele finale. Se crede că două grupuri de ofertanți rivali, conduse de Sir Martin Broughton și Stephen Pagliuca, au fost deja informate că nu au obținut statutul de ofertant preferat.

Este posibil ca Ratcliffe să fi ajuns pur și simplu prea târziu, încercarea sa părând să ocolească termenele și intervalele de timp anterioare care guvernează procesul general stabilit de Raine.

Daily Telegraph a relatat că sursele sale sunt încrezătoare că Chelsea intenționează să avanseze oferta de preluare a lui Boehly pentru a fi aprobată de guvernul britanic, înainte de obținerea unei licențe de vânzare.

Daily Mail susține, în plus, că Boehly va avea la dispoziție o perioadă estimată de cinci - șapte zile pentru a „ratifica un acord de exclusivitate", asigurând în esență grupului său dreptul de a continua cu preluarea completă. Cu toate acestea, dacă acest acord nu va fi încheiat înainte de termenul limită, oferta lui Ratcliffe ar putea fi repusă pe tapet.

Roman Abramovici a cumpărat Chelsea în vara anului 2003, dar vinde clubul pe fondul unor sancțiuni severe din partea guvernului britanic legate de invazia Rusiei în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.