Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine era, de fapt, românul executat în stil mafiot, în Costa Rica. Iubita lui, fotomodel, a fost și ea ucisă

Ionuţ George Oţelac, românul din Oradea care a fost împuşcat mortal, marţi, în Costa Rica, a plecat din țară după terminarea liceului și, potrivit presei locale, a fost cărăuşul unei grupări de traficanţi de droguri din Timişoara.

Gruparea respectivă a fost destructurată în 2003, dar, până atunci, a distribuit lunar pe piața europeană droguri în valoare de aproape 2 milioane de dolari, relatează ebihoreanul.ro.

Citește și: EXCLUSIV Tribunalul București spune că ministrul Justiției a încălcat legea

În anul 2000, Ionuţ George Oţelac a fost prins pe aeroportul Juan Santamaria din San Jose cu 20 de kilograme de cocaină ascunsă într-un recipient de plastic pentru vin, drogurile urmând să ajungă la Timişoara, pe relaţia Costa Rica - Amsterdam - Bucureşti.

Ancheta autorităților din România a stabilit că reţeaua din care făcea parte Oțelac a traficat sute de kilograme de droguri pe ruta America de Sud - Canada - România - Europa de Vest. Rețeaua era condusă de un român stabilit în Canada. „La data de 27 iulie 2000, pe Aeroportul San Jose, a fost introdusă cantitatea de 20 kilograme de cocaină. Oţelac George Ionuţ a introdus cocaina pe aeroportul din San Jose, disimulând-o într-un recipient de plastic folosit pentru vin", se precizează în rechizitoriul procurorilor. Oțelac avea atunci 19 ani.

Citește și: Viorica Dăncilă i-a executat azi! Pe cine a dat afară din Guvern

Cărăuşii aterizau în România, la Timişoara sau București şi predau drogurile în depozite din Timişoara. La vremea respectivă, Oţelac a scăpat de anchete și a plecat în Costa Rica, unde s-a stabilit definitiv. Potrivit presei locale, se pare că a intrat în conflict cu o grupare mafiotă.

Marți, el a fost împuşcat în trafic, în oraşul Alajuelita, în timp ce se afla în maşină alături de iubita lui, Raquel Gamboa Mora, un fotomodel cunoscut. Cei doi au fost împuşcaţi de doi motociclişti deghizaţi în angajaţi ai unui serviciu de livrare fast food, care s-au apropiat de maşină şi au tras mai multe focuri de armă.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Cum dracului vine criza peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare?

Cei doi au murit pe loc. Anchetatorii nu i-au identificat pe autori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.