Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Lucian Șova, noul ministru al Comunicatiilor

B365
Lucian Sova

Lucian Șova, nominalizat la portofoliul Comunicațiilor, în Cabinetul Mihai Tudose, a lucrat membru în comisiile de transporturi și de industrie din Parlament, și în  2009 a fost secretar de stat la Ministerul Economiei. Este absolvent de inginerie mecanică, pecialitatea Autovehicule Rutiere. În prezent este deputat PSD.

Şova s-a născut la 31 mai 1960. A urmat cursurile Facultăţii de Inginerie Mecanică din cadrul Universităţii Braşov (1980-1985), specialitatea Autovehicule Rutiere, potrivit www.cdep.ro.

A studiat la Institutul Naţional pentru Administraţie Bucureşti, obţinând calificarea de manager în Administraţia Publică; masterand în Managementul Calităţii în Transporturi Rutiere la Universitatea din Oradea (2006). În 2009, a urmat un curs de securitate şi bună guvernanţă la Universitatea Naţională de Apărare Carol I.

În cadrul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului a deţinut funcţiile de: consilier personal al ministrului Transporturilor (ianuarie-mai 2001); director general adjunct la Autoritatea Rutieră din România (2001-2002); director general la Departamentul Transporturi Rutiere (2002-2005).

Lucian Șova a mai deținut funcțiile de secretar de stat la Ministerul Economiei și consilier personal al Ministrului Economiei. A fost preşedinte al Consiliului de administraţie al Spitalului Judeţean Bacău între 2010 şi 2012.

În politică a intrat în septembrie 1999, în organizaţia municipală Bacău. A fost consilier local, municipiul Bacău între 2000-2002. Din 2010, este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Bacău.

În legislatura 2012-2016, a fost deputat PSD, votat în Colegiul 4 Bacău. În Parlament a fost membru în Comisia pentru Industrii şi Servicii şi, din 2014, secretar în comisia pentru Transporturi şi Infrastructură. Reales deputat PSD de Bacău în 2016. Este secretar al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.