Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Nicolae Miu, românul acuzat că a ucis cu sânge rece un adolescent de 17 ani și a rănit alți patru

profimedia images
nicolae miu roman acuzat ucidere adolescent

Procesul în care un inginer român stabilit în Statele Unite este acuzat de crimă stârneşte un val de emoţie în toată America. Nicolae Miu a ucis un adolescent și a rănit alți patru, însă susţine că a fost în legitimă apărare. Procurorul l-a prezentat însă ca pe un asasin cu sânge rece.

Un proces este în desfășurare în vestul Wisconsinului pentru Nicolae Miu, un bărbat de 54 de ani, acuzat că a înjunghiat patru persoane și a ucis un adolescent în iulie 2022 pe râul Apple.

Nicolae l-a ucis pe Isaac Schuman, în vârstă de 17 ani însă a pledat nevinovat în septembrie 2022. Procuratura susține că românul de 54 de ani a fost clar un agresor și intenționează să cheme peste 40 de martori la tribună.

Românul susține că doar s-a apărat

Avocații lui susțin însă că românul le-a înjunghiat pe cele cinci persoane pentru a se apăra, deoarece adolescenții l-au înconjurat și l-au batjocorit, potrivit CBS.

Nicolae Miu s-a stabilit în cele din urmă în Prior Lake cu fosta lui soție, Sondra. Avocatul le-a spus polițiștilor că trăia o viață liniștită și că „nu a avut niciodată probleme înainte”. În 2020, a avut un atac de cord.

Ce făcea Nicolae Miu pe râul Apple înainte de crimă?

Avocatul bărbatului a povestit în fața instanței că românul era alături de prietenii săi Amanda și Ernesto, împreună cu alți adulți, în ziua incidentului. Avea un cuțit la el pentru că prietenul lui i-a cerut să-l aducă.

La un moment dat, prietenul bărbatului și-a pierdut telefonul, iar grupul s-a dus să-l caute. Fosta soție a bărbatului a mărturisit că bărbatul își ajuta mereu prietenii și era săritor.

Prietenii victimei au filmat scena, iar imaginile au fost prezentate în sala de judecată. Juraţii au văzut că tinerii îl înconjoară pe român, îl împing şi îl acuză că ar fi prădător sexual.

Ceilalți 4 tineri răniți au depus mărturie

Primele trei zile ale procesului au constat în mărturiile mai multor persoane, inclusiv a mamei lui Isaac Schuman, care a povestit momentul în care și-a văzut fiul mort pe malul râului.

Ceilalți patru care au fost înjunghiați, Ryhley Mattison, A.J. Martin, Dante Carlson și Tony Carlson, au depus mărturii împotriva bărbatului.

Apărarea însă a respins mărturiile lor, subliniind că unii erau în stare de ebrietate și consumau marijuana, ceea ce ar putea la îndoială credibilitatea lor, notează observatornews.ro.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.