Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este noul comisar european propus de David Cameron după BREXIT

brexit

Premierul britanic David Cameron l-a propus vineri pe ambasadorul Marii Britanii la Paris, Julian King, pentru ca acesta să devină noul comisar european de naţionalitate britanică, după demisia lui Jonathan Hill, care a urmat votului privind Brexitul, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al executivului de la Bruxelles, informează AFP, potrivit Agerpres

Luni, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, "îl va primi şi îl va intervieva pe Julian King după nominalizarea lui de către premierul David Cameron, pentru a-l înlocui pe comisarul european demisionar, Lordul Hill", a declarat purtătoarea de cuvânt Mina Andreeva, în timpul unui briefing de presă.

Rareș Bogdan, după amenda primită de la CNA: E un dezastru...


Jonathan Hill, comisarul european pentru servicii financiare, şi-a anunţat demisia după două zile de la referendumul din 23 iunie, declarându-se "foarte decepţionat" de decizia majorităţii concetăţenilor săi de a părăsi UE. 

Portofoliul lui i-a fost încredinţat vicepreşedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Guvernul înfiinţează o nouă structură. Mesajul lui Dacian Cioloș


Purtătoarea de cuvânt a Comisiei a refuzat să precizeze care vor fi domeniile de competenţă încredinţate lui King în cazul în care numirea lui va fi confirmată. 

Conform procedurii, King va fi primit de preşedintele executivului de la Bruxelles, care trebuie să se asigure de "competenţele" candidatului, de "independenţa" lui, dar şi de "angajamentul său european". Ulterior, el va trebui să fie audiat de Parlamentul European şi să primească sprijinul reprezentanţilor celor 27 de state membre ale UE, înainte de a fi confirmat pe deplin în postul său. 

Julian King, care şi-a desfăşurat cea mai mare parte a carierei sale profesionale în Europa, este din 1 februarie 2016 ambasadorul Marii Britanii în Franţa, potrivit MAE britanic. De asemenea, în 2008-2009 el a fost directorul de cabinet al comisarilor europeni britanici Peter Mandelson (Comerţ) şi Catherine Ashton (diplomaţie) în Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.