Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este omul din spatele efectelor speciale pentru filmul 'Puterea Probabilității' regizat de moldoveni

Cine este omul din spatele efectelor speciale pentru filmul 'Puterea Probabilității' regizat de moldoveni

Mihai Reti din București, România, este omul din spatele efectelor speciale din centrul Chișinăului pentru filmul „Puterea Probabilității” regizat de moldoveni, informează realitatea.md.

În calitatea sa de coordonator efecte speciale, Mihai Reti are experiența unor pelicule cinematografice cunoscute în lumea internațională. Este un om care mai puțin vorbește, dar despre care producătorii filmului sunt convinși că are grijă ca totul să se desfășoare în siguranță.

„Cum vă par platourile de filmare din Republica Moldova? Bune. Și echipele de filmare? Bune și ele! … Este complicată, trebuie să te gândești cu 3-4 pași înainte. Ce se întâmplă, dacă se schimbă viteză? Cum se oprește autovehiculul? Troleibuzul e unul vechi. A fost o muncă mai asiduă”, ne-a declarat în exclusivitate Mihai Reti.

Mihai Reti este cunoscut pentru activitatea sa în peliculele cinematografice, cum ar fi: The Brothers Bloom (2008), The Wave (2015) și Django Unchained (2012).

THE BROTHERS BLOOM (l. română „Frații Bloom”). Frații Bloom, doi escroci, pun la cale o ultimă lovitură înainte de a deveni oameni cinstiți. Victima? Penelope, o milionară excentrică, a cărei reședință ascunde comori ce le-ar asigura fraților un trai liniștit pentru toată viața. Alături Bang Bang, o specialistă în explozibili, și Belgianul, un alt tip certat cu legea, cei doi Bloom își pun în aplicare planul, ceea ce-i poartă prin mai toate țările Europei de Est.

Pelicula se axează pe existența tumultuoasă și provocatoare a fraților Stephen și Bloom, doi infractori înrăiți care și-au făcut un mod de viață din a escroca persoane cu foarte mulți bani, cărora le exploatează viciile prin intermediul unor intrigi și planuri extrem de bine organizate. După o copilărie nefericită, petrecută în mijlocul a numeroase familii adoptive, Stephen și Bloom hotărăsc să își asigure un trăi confortabil și lipsit de griji materiale prin fraudarea milionarilor excentrici. Obosit însă de fugă continuă de poliție, Bloom – fratele cel mic – își exprimă intenția de a deveni om cinstit și de a lasă pentru totdeauna în urmă trecutul sau infracțional, dar se lasă convins de Stephen și de partenerul lor Bang Bang să pună în scenă o ultima lovitură de maestru care să îi permită un trăi liniștit până la finalul viețîi, chiar dacă eforturile lui de a întră în legalitate ar fi sortite eșecului. Victima – în aparență perfectă – aleasă de către cei trei escroci este Penelope, o moștenitoare atrăgătoare, sexy și plină de ciudățenii, căreia ii propun o excursie costisitoare în jurul lumii contra exorbitanței sume de 1.750.000 de dolari. Însă cum socotelile de acasă nu se potrivesc întotdeauna cu cele din târg, în timpul respectivei călătorii Bloom se îndrăgostește de Penelope și pune intr-un pericol serios reușită planurilor lor.

THE WAVE (l. română „Valul ucigaş”). Experimentatul geolog Kristian Eikfjord a acceptat un nou post. Împreună cu familia, pregăteşte mutarea din oraşul Geiranger, dar el şi colegii săi înregistrează mici modificări geologice în subsol. Tot mai îngrijorat, Kristian îşi dă seama că cel mai mare coşmar e gata să devină realitate. Cu doar zece minute la dispoziţie pentru a scăpa cu viaţă, Kristian trebuie să salveze cât mai mulţi oameni împreună cu propria familie.

DJANGO UNCHAINED (l. română „Django dezlănțuit”). Acțiunea are loc în sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigași, frații Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze.

Când misiunea lor se încheie cu succes și Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz și continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutați criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea și eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soția de care fusese despărțit cu mult timp în urmă.

Căutările îi conduc la Calvin Candie (interpretat de Leonardo DiCaprio), proprietarul lui “Candyland“, o plantație pe care sclavii sunt tratați într-un mod absolut inuman. Interesându-se de soarta Broomhildei sub tot felul de false pretexte, Django and Schultz trezesc suspiciunile lui Stephen (interpretat de Samuel L. Jackson), sclavul de încredere al lui Candie. Mișcările le sunt urmărite și riscă să fie prinși și adevăratele lor intenții date în vileag. Dacă vor să scape și să o elibereze pe Broomhilda, ei trebuie să aleagă între individualism și solidaritate, între sacrificiu de sine și supraviețuire.

Columbia Pictures și The Weinstein Company prezintă filmul în regia lui Quentin Tarantino. Producători sunt: Stacey Sher, Reginald Hudlin și Pilar Savone, iar producători executivi Harvey și Bob Weinstein, Michael Shamberg, Shannon McIntosh și James Skotchdopole. Imaginea este semnată de Robert Richardson, iar scenografia de J. Michael Riva. Scenariul este realizat de Quentin Tarantino. Costumele sunt create de Sharen Davis.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.