Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Rovana Plumb, propunerea României pentru funcția de comisar european

Guvern
rovana plumb

Rovana Plumb, propunerea României pentru funcția de comisar european, este actualmente membru al Parlamentului European în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Națională. Aceasta este fost ministru al Muncii, al Mediului și ministru delegat al Fondurilor Europene în guvernele PSD, anunță MEDIAFAX.

Citește și: USR-PLUS vrea să provoace un dezastru pentru Guvernul Dăncilă! Lovitura pregătită

Rovana Plumb, în vârstă de 59 de ani este un om politic român, fost ministru al Mediului și al Schimbărilor Cliamtice în periaoda în periooada mai 2012-martie 2014, ministru al Muncii în perioada martie 2014-noiembrie 2016, ministru delegat pentru Fonduri Europene, ministrul Devoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în perioada februarie-octombrie 2017. A fost deputat în Parlamentul României din partea PSD în perioada 2005-2007, 2007-2012 și între 2015 și 2017. Prima funcție politică a acesteia a fost cea de secretar de stat între 2001 și 2004, în Guvernul Năstase.

Rovana Plumb este în prezent europarlamentar din partea Partidului Social Democrat și vicepreședinte al grupului Socialiștilor europeni (PES). Conform fișei sale de pe site-ul PE, Rovana Plumb este membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică și Siguranță alimentară.

Europarlamentarul social-democrat deține un titlu de Doctor în Managementul Sistemelor Industriale la Universitatea Politehnică din București

Rovana Plumb este membru al PSD începând cu anul 1994 și a deținut funcția de vicepreședinte al Partidului Social Democrat între 2016-2019. A fost președinte al Consiliului Național PSD între 2015 și 2016 și președintele organizației de Femei a PSD(2005-2015). Totodantă, aceasta a mai deținut funcția de vicepreședinte al PES, organizația de femei.

Plumb a mai deținut și funcții nepolitice precum cea de director comercial la SC Miraj București, o fabrică de parfumuri din capitală, între 1992 și 1994 și cea de Președinte al SC Gerovital Cosmetics București.

În 2017, DNA a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. În același dosar era vizată și fostul vicepremier Sevil Shhaideh.

Citește și: Solicitare urgentă în cazul Caracal! Mutarea făcută azi

Camera Deputaților a respins în octombrie 2017 cererea DNA de urmărire penală a Rovanei Plumb, în dosarul "Insula Belina".

Acuzațiile făceau referire la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptați de președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Ursula von der Leyen și-a dat, luni, acordul cu privire la primul draft al listei comisarilor europeni desemnați, nominalizări furnizate de Consiliul Uniunii Europene. Acest lucru vine ca urmare a unei serii de interviuri pe care președintele Comisiei Europene le-a ținut în ultimele săptămâni cu fiecare persoană propusă de statele membre ale UE să candideze pentru funcția de comisar european, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene, publicat pe site-ul instituției.

Ursula von der Leyen urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.