Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine îi ia locul lui Oprescu: Favoritul s-a retras din cursă

primaria Capitalei

Sorin Oprescu a fost plasat în arest preventiv de Tribunalul Bucureşti, la cererea DNA, care-l acuză de luare de mită. Primarul general al Capitalei a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, iar dacă arestul va fi menţinut, prefectul Capitalei va fi obligat să-l suspende din funcţie pe Oprescu. Potrivit legii, funcţia va fi ocupată interimar de unul dintre cei doi viceprimari, în urma desemnării prin votul consilierilor.

Vezi şi: INCERTITUDINE la vârful Primăriei Generale. Jocuri de culise

Viceprimarii municipiului Bucureşti sunt Cornel Pieptea (PNL) şi Dan Darabonţ (PSD). În mod normal, pentru că PNL deţine majoritatea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, favoritul pentru funcţia de primar interimar era Pieptea. Acesta a anunţat însă, miercuri, că se retrage din cursă, din cauza situaţiei familiale.

În acest caz, există posibilitatea ca viceprimarul Dan Darabonţ să fie votat şi de PNL. Totuşi, în mesajul în care îşi anunţă "abandonul", Pieptea afirmă că se va găsi o soluţie la nivelul Consiliului General. Astfel, PNL ar putea, în şedinţa de consiliu în care va fi votat primarul interimar, să propună un proiect de schimbare a viceprimarului Cornel Pieptea. După votul pe această hotărâre, majoritatea PNL din Consiliu l-ar putea vota pe noul viceprimar în funcţia de primar general interimar.

Vezi şi: ULUITOR Ce au găsit procurorii acasă la Sorin Oprescu

Mesajul transmis de Cornel Pieptea:

"În așteptarea comunicării deciziei definitive și irevocabile din partea instanței în cazul lui Sorin Oprescu, grupul consilierilor generali ai Partidului Național Liberal are ca prioritate identificarea soluțiilor pentru evitarea blocării activității Primăriei Capitalei.

După emiterea de către Prefect a ordinului prin care se constată suspendarea din functie a lui Sorin Oprescu, Consiliul General va fi pus în situația de a alege, dintre viceprimarii existenți, persoana care va prelua în întregime atribuțiile primarului general. 
Consider că poziția de viceprimar este mai degrabă o funcție tehnică, specifică unui specialist în administrație, și în acest spirit am căutat să îmi exercit mandatul.

Tocmai de aceea, nu mi-am depus nici candidatura în cursa internă din cadrul Partidului Național Liberal pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei.

În acest fel am considerat că trebuie să îmi confirm pozițiile publice exprimate anterior prin care am precizat că obținerea mandatului de primar general nu este un obiectiv personal.

Întrucât situația dificilă a Primăriei Capitalei impune atenția totală a viitorului primar general interimar, prezența sa fiind necesară 24 din 24 de ore, am reflectat atent la opțiunile mele și consider că în acest moment, datorită situației familiale nu pot îndeplini cu succes atribuțiile unui primar general interimar.

Voi discuta cu colegii mei liberali pentru a identifica o soluție astfel încât bucureștenii să aibă un primar general interimar hotărât și capabil, căruia îi voi acorda sprijinul meu profesional. Sunt convins că la nivelul Consiliului General al Municipiului București va fi desemnată persoana cea mai potrivită pentru a răspunde nevoilor actuale și urgente ale orașului."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.