Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCERTITUDINE la vârful Primăriei Generale. Jocuri de culise

cgmb

În acest moment e blocaj total la vârful Primăriei Capitalei. Cei doi viceprimari nu pot exercita atribuțiile primarului general decât în urma unei ședințe de Consiliu General care să îi investească cu aceste atribuții. Sorin Oprescu teoretic e încă în funcție și prefectul cu siguranță nu va emite ordinul de suspendare decât după rezolvarea contestației depuse la Curtea de Apel București (în condițiile în care încă nici măcar motivarea arestării sale de către Tribunalul București nu redactată e clar că situația de incertitudine se va intinde mai mult).

Vezi și: OPERAȚIUNE de racolare fără precedent în Parlament/ surse

Problema e de acum de ordin politic. PNL-ul deține majoritatea în CGMB, Consilierii generali de la PMP au cam mers pe mână cu PNL așa că nu ar fi o problemă să își impună viceprimarul cu atribuții de primar general interimar. Evident că și PSD ar fori să își impună omul, dar îți dau seama că puțin probabil că în luptă dreaptă în Consiliu să aibă câștig de cauză.

În tabăra liberală ar fi două tabere susțin sursele noastre. Unii ar dori preluarea imediată a Primăriei și impunerea unui program liberal astfel încât câștigarea alegerilor la Capitală apoi să fie teoretic o floare la ureche. ALȚII însă susțin că nu ar trebui gajată de către liberali Administrația Oprescu care e strâns legată de PSD și că ar trebui ca PNL să îi lase pe social-democrați să conducă pe mai departe pentru ca apoi la alegeri bucureștenii să facă o distincție clară. PNL ar urma să împiedice derapajele de la umbra majorității pe care o deține în Consiliu.

NU s-a ajuns încă la nici o concluzie. Cel mai probabil se va încerca o soluție de mijloc. Un fel de pact politic la nivelul Capitalei.

Rămâne de văzut așadar dacă PNL va prelua sau nu Capitala acum SAU dacă vor aștepta alegerile pentru a veni la butoane cu sprijin popular și nu conjunctural.

NU e clar nici dacă rămân actualii viceprimar in funcții sau se va încerca schimbarea lor și urcarea altor consilieri pe aceste posturi tocmai pentru a-i pregăti ca și candidați la PMP din postura de om pe scaun.

Vezi și: Un fost ministru face DEZVĂLUIRI INCENDIARE: Sorin Oprescu știa că este URMĂRIT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.