Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine l-a convins pe Iohannis să repingă Codul Fiscal

iohannis

De ce a refuzat preşedintele să promulge actul normativ şi l-a retrimis în Parlament? "Argumentele sunt de natură politică, nu tehnică, economică", a declarat Radu Muşetescu, profesor de economie la ASE, în cadrul emisiunii Capital TV, de la B1 TV.

Muşetescu crede că pentru a găsi o explicaţie la opţiunea preşedintelui, trebuie luat în calcul "rolul recomandărilor de la instituţiile internaţionale", respectiv Fondul Monetar Internaţional, CE, BCE.

"Iohannis a mers pe cartea FMI şi a instituţiilor europene, care niciodată nu recomandă scăderea fiscalităţii, deoarece urmăresc echilibrarea bugetului pe termen scurt", a afirmat Radu Muşetescu.

El consideră că "orice reducere de fiscalitate are sens, e un pas în direcţia cea bună" şi a argumentat cu un studiu EY, conform căruia România are o "fiscalitate impovaratoare", cu o rată de taxare de 45%, nivel similar celui din ţările dezvoltate, dar nepotrivit unei ţări în dezvoltare, care necesită o povară fiscală mai redusă, pentru încurajarea mediului de business.

"Avem nevoie de o filozofie de guvernare. Obiectivul fundamental al unui guvern nu trebuie să fie echilibrarea bugetului, ci să facem în aşa fel încât economia să crească, şi să crească mai repede decât în alte ţări din zonă. Aceasta e singura şansă la prosperitate", a conchis Radu Muşetescu, potrivit capital.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.