Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine propune o lege pentru închisoare pe viață și muncă silnică pentru corupți

inchisoare

Liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, a lansat în dezbatere publică pe pagina sa de socializare (AICI ) ”Proiectul de lege pentru modificarea articolului 309 din Legea nr. 286/ 2009 privind Codul Penal”. Modificările pe care le propune înseamnă însă pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru marii corupți, precum și muncă în folosul comunității 5 zile pe săptămână, program de 8 ore.

Potrivit modificărilor propuse de liderul naționalist, articolul 309 definește faptele de mare corupție ca fiind acelea în care ”valoarea mitei sau a foloaselor necuvenite este mai mare decât echivalentul în lei a sumei de un milion de euro”. Pentru aceste fapte, modificarea legislativă pe care o propune liderul PRU este șocantă: ”Fapta de mare corupție se pedepsește cu închisoarea pe viață, cu executare, fără posibilitate de reducere sau de suspendare a pedepsei, și cu confiscarea extinsă și totală a averii”.

În plus, conform draftului de proiect postat de Bogdan Diaconu, ”persoanele condamnate pentru fapte de mare corupție sunt obligate să desfășoare 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, muncă în folosul comunității, sub supraveghere strică, numai în locuri publice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.