Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine se află pe Lista Neagră a lui Nicușor Dan

Radu Pop
YouTube
Nicusor Dan

În ultima perioadă s-au întețit atacurile liderilor liberali la adresa celui pe care l-au susținut în 2020 la alegerile pentru Primăria Capitalei. Aflați acum în coaliția guvernamentală cu PSD, și conștienți că nereușitele actualului edil sunt văzute critic de bucureșteni, conducătorii PNL încearcă să se dezică din ce în ce mai des și mai vocal de Nicușor Dan, în așteptarea evaluării anunțate de Nicolae Ciucă pentru finalul acestei luni.

Vocea președintelui Senatului este dublată sonor de alți fruntași ai partidului, aceștia ajungând, conform surselor noastre, pe o „listă neagră" a primarului general, după criticile severe pe care acesta le-a primit de la ministrul Justiției, Alina Gorghiu, europarlamentarii Rareș Bogdan și Cristian Bușoi, președintele PNL Sector 4, Pavel Popescu, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Cei avizați știu că asocierea celor menționați nu reprezintă deloc un semnal de coeziune în interiorul formațiunii aflate în pierdere de formă, ci mai degrabă ralierea în fața unui evident pasiv electoral pentru partid. Sondajele ar indica un PNL situat sub 15% atât în București, cât și la nivel național, ceea ce constituie un real semnal de alarmă, mai ales în contextul alianței cu USR și PMP din Consiliul General al Capitalei. Asta pentru că între cele 3 grupuri politice există o canibalizare a puținelor voturilor existente în zestrea politică personală a lui Nicușor Dan, iar o alianță electorală pare astăzi cel puțin improbabilă.

Mai mult, prudența liberalilor în relația cu primarul pe care încă îl susțin a fost abandonată și urmare a scandalurilor penale cu care acesta se confruntă. După toate dezvăluirile privind vehicularea unor falsuri cu privire la planurile urbanistice privind zonele protejate, a urmat raportul ANI, care a sesizat Parchetul privind presupusul abuz în serviciu săvârșit de edil, iar mai recent, descinderile DNA urmare a sesizărilor fostului arhitect-șef.

Sursele noastre susțin că Nicușor Dan încă speră într-o susținere a PNL, care să se alăture și oficial, în campania de anul viitor, USR și PMP, dar pentru asta ar aștepta iminentul cutremur de după europarlamentare, când PSD și AUR pare că se vor situa pe primele 2 poziții, obligând pe liberali la o profundă schimbare de leadership.

Totuși, este puțin probabil ca toate numele de pe „lista neagră" să nu se mai afle în fruntea PNL, chiar și în scenariul deloc favorabil al unui loc 4 în vara viitoare. În plus, ca reprezentanți asumați ai fragilei clase de mijloc, liberalii vor explica foarte greu de ce au permis blocajul pieței construcțiilor, generator de șomaj, creșteri de prețuri pentru locuințe și birouri în oraș, dar și afectarea multor firme mici, cu capital românesc, de pe orizontala industriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.