Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt cele trei femei din Guvernul Republicii Moldova care ocupă fucții de ministru

stiri.md
ministru femeie guvern moldova

Candidata la funcția de premier, Natalia Gavrilița, a prezentat ieri, 3 august, structura noului Guvern, în care la conducerea a trei ministere se vor afla femei, transmite știri.md

Ministerul Afacerilor Interne: Ana Revenco

Ana Revenco este consiliera președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

În perioada 2012-2015 a fost șefa Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului General de Poliție al MAI, iar în 2013–2015, a fost responsabilă din partea IGP pentru organizarea implementării planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.

Ana Revenco este licențiată în relații economice internaționale, deține un masterat în administrarea organizațiilor non-profit. A fost decorată cu distincția „Meritul Civic” de președintele Nicolae Timofti.

Ministerul Sănătății: Ala Nemerenco

Ala Nemerenco este medic de profesie și în prezent consilieră a președintelui Republicii Moldova în domeniul sănătății. În 2019, a fost ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în guvernul condus de Maia Sandu.

A activat în cadrul Oficiului de țară al OMS, a fost consultantă a OMS și altor organizații internaționale în Balcani și Asia Centrală, și consilieră personală a ministrului Sănătății din România.

Ala Nemerenco a elaborat ghidurile pe gripa aviară și situații pandemice pentru autoritățile locale. În 2015-2019, a fost consilieră municipală, președinta Comisiei protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură și mass-media în Consiliul Municipal Chișinău. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Gloria Muncii”.

Ministerul Mediului: Iuliana Cantaragiu

Iuliana Cantaragiu este vicepreședinte al PAS, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în Guvernul Maia Sandu.

Iuliana Cantaragiu este expertă în domeniul protecției mediului și economiei circulare, cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul asociativ.

A lucrat cu proiecte de protecție a mediului, implementate cu sprijinul Băncii Mondiale, Comisiei Europene, Agenției de Dezvoltare a Germaniei și PNUD, a făcut parte din Consiliul Național al ONG-urilor, Platforma Societății Civile RM-UE.

Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, a depus ieri, 3 august, la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern.

Biroul Permanent al Parlamentului s-a întrunit ieri, 3 august, pentru a decide convocarea ședinței plenare a Legislativului pentru vineri, 6 august. Agenda ședinței include proiectul privind acordarea votului de încredere Programului de activitate și echipei guvernamentale conduse de Natalia Gavrilița.

În context, unii deputați BECS s-au arătat nemulțumiți de separarea unor ministere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.