Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt israelienii din dosarul 'printului' Paul. Legaturi cu greii din politica

dosar

Procurorii anticoruptie noteaza 3 nume in dosarul scandalos al retrocedarilor ilegale in care apar numele Printului Paul de Romania si al lui Remus Truica.

Sunt ale unor oameni de afaceri israelieni, unul dintre ei numarandu-se printre cei mai bogati din lume, cu o avere estimata la 3 miliarde si jumatate de dolari. Toti sunt inculpati, insa anchetatorii nu au facut referire la presupusele fapte penale comise. Acestia ar fi beneficiat intr-un fel sau altul de terenurile obtinute de printul Paul. De fapt, așa s-a ajuns la românii din dosar. Cei 3 israelieni erau sub supravegherea SRI pentru acte legate de siguranța națională. Ei au fost interceptați, iar de aici s-a ajuns la acest dosar uriaș. Trebuie precizat că nu românii implicați în dosar au fost interceptați, ci israelienii. Abia apoi procurorii au cerut mandate de interceptare și pentru români, după ce au auzit ce discutau israelienii.

Citeste si: Traian Băsescu, reacţie la cazul de corupţie al 'prinţului' Paul

Tal Silbersten se prezinta drept consultant politic international pentru 17 presedinti de stat din toata lumea si om de afaceri. In Romania a ajuns ca sa-i ofere consultanta celui care era primarul Bucurestiului la acea vreme, Traian Basescu. Relatia de afaceri ar fi durat doar cateva luni din 2002 dupa care, il regasim pe Tal in 2004, ocupandu-se de campania lui Adrian Nastase, liderul PSD care a esuat in incercarea sa de a deveni presedintele Romaniei.

Ulterior, spun surse politice, Tal Silberstein ar fi devenit sfatuitorul lui Calin Popescu Tariceanu si al celor de la PNL, pentru alegerile parlamentare din 2008. Atunci, liberalii nu au reusit sa obtina mai mult de 20 de procente.

Citeste si: STENOGRAME incredibile dintre Truica, printesa Lia si alti membri ai grupului infractional

Tal Silberstein l-a consiliat si pe Vasile Blaga in 2008, cand PDL-istul spera sa ocupe fotoliul Primariei Bucuresti, iar un an mai tarziu si-ar fi oferit din nou serviciile pentru Traian Basescu, in campania pentru prezidentiale.

Consultantul israelian a facut insa si afaceri in Romania, iar numele lui apare in dosarul credite pentru VIP-uri de la DIICOT de anul trecut. Tal Silberstein a fost pus sub acuzare pentru ca ar fi fost implicat in obtinerea unor imprumuturi neperformante de la BRD.

Citeste continuarea aici: Adevărul despre cei 3 israelieni din dosarul Prințului Paul de România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.