Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME incredibile dintre Truica, printesa Lia si alti membri ai grupului infractional

servicii interceptari inregistrari stenograme

Referatul procurorilor prin care cer arestarea lui Paul Lambrino cuprinde o serie de stenograme din care reiese ca printul Paul era tinut la curent cu toate miscarile grupului infractional. La fel de implicata era si printesa Lia care vorbea cand cu Dan Andronic, cand cu Remus Truica.

Truică i-a spus prinţului că el are sprijinul avocatului Ţuca şi a stabilit o întâlnire la firma de avocatură a acestuia.

Din probele existente la dosar reiese faptul că inculpatul Al României Paul a cumpărat influenţa pretinsă de Truică şi asociaţii acestuia şi apoi a cunoscut fiecare demers făcut de membrii grupului, fiind informat atât cu ocazia întâlnirilor avute la sediul firmei de avocatură Ţuca, Zbârcea şi asociaţii, dar şi telefonic. Exemplificăm:

Convorbire telefonică din …2007 între Remus Truică şi Al României Paul:

PAUL: Avem un apel de la omul lui Whiteheave (?), nu ştiu ce are de gând. Ştii de ce vrea să vorbească cu noi?

REMUS TRUICĂ: Cred că, din cauză că am discutat mult cu doamna...

PAUL: Da.

REMUS TRUICĂ:... şi ea a acceptat tot ce i-am spus ...

PAUL: A, bun!

REMUS TRUICĂ: Deci cred că vrea probabil să te informeze şi să-ţi arate că este foarte flexibil!

PAUL: Bine. A zis că, vineri, cazul pe care îl avea, a fost amânat pentru iulie, anul viitor! Este chiar...

REMUS TRUICĂ: Avem soluţii aproape pentru toate, aşa că...

PAUL: Bine, pentru că eu cred că este un pic depăşit, cred că-şi dau seama de situaţia adevărată!

REMUS TRUICĂ: În mod sigur!

PAUL: Aşa că ...

REMUS TRUICĂ: Prinţesă! Bună ziua! Ce faceţi?

LIA: Foarte bine, aştept cu nerăbdare să împărtăşim nişte... (?) bune, dar cred că motivul pentru care Paul te-a sunat a fost să te înştiinţeze că, orice decizie ai lua, nu doar pentru a fi în fundal, Paul este un bun coechipier!

REMUS TRUICĂ: Eu sunt foarte entuziast cu privire la aspectul ăsta!

Pentru a ascunde natura infracţională a înţelegerii, la aceeaşi societate de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii, se încheie un contract de cesiune drepturi, pentru bunuri aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii, între inculpatul Paul Philipe al României şi SC Reciplia SRL, reprezentată de inculpatul Truică Remus.

Convorbire din 09.10.2007, ora 17:39:14 :

REMUS TRUICĂ: Alo!

membru grup: REMUS, ce mai faci?

REMUS TRUICĂ: Domnul David, bine, tu ce faci? Alo!

membru grup: REMUS, ai un minut, te rog!

REMUS TRUICĂ: Da, sigur.

membru grup: al membru grup … (neinteligibil), mi-a transmis un mesaj din a zis că tu vei semna contractul curând…

REMUS TRUICĂ:David, noi am avut azi o întâlnire foarte lungă cu toți oamenii importanți, am decis să punem totul pe numele companiei noastre, Robert va pregăti contractul, vei găsi contractul în varianta în limba engleză. Cred că putem finaliza totul joi, cel târziu vineri și le-am promis că vom face plata luni. Este vorba de avansul pentru Paul Philippe al României care în declarația dată în acest dosar a arătat că a primit avansul…

…Probabil nu va fi luni, va fi marți, poate nu marți, poate va fi miercuri, dar vreau să o fac săptămâna viitoare, pentru a nu ne pierde încrederea noastră.

membru grup: Două lucruri: când spui că ai pus totul pe numele companiei, poți să definești totul?

REMUS TRUICĂ: Deci, contractul este pentru… noi avem jumătate din 13 hectare, noi vom pune ….pe numele nostru și vom face… este o lungă discuție, o să încerc să-ți explic. Așadar, am avut o problemă cu…

(…)

membru grup: Ok. Cam cât ai nevoie să trimit? Este vorba de bani

REMUS TRUICĂ: Nu am timp să stau, pentru că am o altă întrevedere, vreau de asemenea, să stau cu Robert pentru a-ți trimite detaliile plății, dar ceea ce vreau să-ți reamintesc, am plătit până acum în jur de 5, dacă-mi amintesc bine.

membru grup: Așa îmi amintesc și eu, dar trebuie să verific, să mă uit pe contract.

REMUS TRUICĂ: Da. Așa cred, că sunt 5, pentru că au fost 2,75 o dată… 2,25 a doua oară, acum sunt 5, 14 minus… 5, ceilalți 9 trebuie să-i plătim în acest moment.

În concret, acest contract de cesiune redactat şi certificat de inculpatul Roşu Robert, prevede că Al României Paul Philippe în calitate de cedent transmite/cesionează fără nicio rezervă, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente şi viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate şi identificate în contract (între care şi „Ferma Băneasa” –Reciplia SRL se obligă să plătească în anumite condiţii o sumă de bani şi să asigure sprijin şi asistenţă în legătură cu bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire. Interpunerea acestei societăţi în realizarea înţelegerii între inculpaţii membrii ai grupului infracţional şi Al României Paul Philipe este modalitatea la care s-a recurs pentru spălarea banilor pretinşi, promişi şi daţi în schimbul influenţei traficate, dar şi pentru ascunderea identităţii reale a celorlaţi traficanţi de influenţă, parteneri ai lui Truică în activitatea infracţională desfăşurată.

Datorită faptului că inculpatul Paul Philipe al României nu dispunea de bani pentru a plăti inculpatului Truică Remus influența traficată, ba chiar dorea să obţină avans, iar acesta, la rândul său a identificat oportunități de îmbogățire, au convenit o înţelegere, prin care plata traficului de influenţă a fost de 80% și s-a raportat la un avans de 4 milioane euro pe care l-a primit cumpărătorul de influenţă, în schimbul cesiunii bunului viitor pentru care s-a traficat influenţa.

"Fiind conştient de influenţa reală pe care o avea inculpatul Truică Remus asupra funcţionarilor publici, direct sau prin intermediul asociaţilor săi, datorită poziţiei sale politice şi potenţei financiare pe care o afişa, acesta pretinzând că are relaţii în lumea politică la cel mai înalt nivel, respectiv în calitate de fost şef al cancelariei primului ministru cunoaşte politicieni de top şi funcţionari publici la nivelul instituţiilor centrale, inculpatul Al României Paul a acceptat promisiunile acestuia, făcute în sensul că va interveni oriunde va fi necesar pentru soluţionarea favorabilă a cererilor de retrocedare, cedând în schimb o parte considerabilă, între 50 - 80% din fiecare bun care va fi obţinut", se arată în referat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.