Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt judecătorii lui Liviu Dragnea: Care sunt șansele ca actualul complet să dea o decizie definitivă în dosarul liderului PSD

Inquam Photos / George Calin
tragere la sorti ICCJ

ICCJ a stabilit, ieri, componența completurilor de 5 judecători in materie penala si civila pentru anul 2018, dosarul în care se judecă apelul lui Liviu Dragnea fiind repartizat la completul nr. 2 penal, format din Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa și Simona Enceanu.

Noua tragere la sorti a avut loc după o decizie a CSM, prin care s-a stabilit să existe 3 completuri de 5 judecatori in materie penală, nu două ca până acum, iar extragerea să fie realizată cu bile.

Dosarul în care este judecat Liviu Dragnea are termen pe 19 decembrie, surse din sistem precizând că, daca se vor administra probe la aceasta dată, cauza va rămâne în componenta acestui complet de judecata. In caz contrar, cauza ar putea fi repartizata unui nou complet, care va fi tras la sorti la începutul anului urmator. Sursele citate au precizat că, cel mai probabil, acest lucru se va transa in cadrul Sectiei pentru judecatori.

Citeste si ALARMANT: Unul din patru români apți de muncă a plecat să muncească în străinătate

Luciana Mera a activat la Curtea de Apel Bucuresti până în anul 2013, când a promovat la ICCJ. Impreună cu Tatiana Rog, a facut parte din completul de judecata care a decis anularea probelor administrate de DNA cu ajutorul SRI in dosarul lui Marian Fișcuci, primul patron Tel Drum, considerat a fi un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Tatiana Rog a promovat la ICCJ in anul 2011 de la Curtea de Apel Bucuresti.Judecatoarea este sotia unui sef din SRI, directorul Centrului National Cyberint, Anton Rog.

Simona Enceanu este magistratul care a făcut parte din completul care a condamnat-o pe Elena Udrea.

Aida Popa a fost vicepresedinte al Curtii de Apel in perioada in care presedinte era Dan Lupascu, actualul avocat al lui Gabriel Oprea. A promovat la ICCJ, unde a fost vicepresedinte. Recent, magistratul a trimis dosarul in care Gabriel Oprea este acuzat de uciderea din culpă a politistului Bogdan Gigina la Judecatoria Sectorului 1, considerând că nu există un raport direct între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale lui Gabriel Oprea și fapta de ucidere din culpă, potrivit informatiilor aparute in spatiul public.

Alexandra Rus este fina judecatoarea Alina Ghica, fost președinte al CSM si magistratul care a suspendat hotararea prin care s-au compus, in noiembrie, noile completuri de 5 judecatori ale ICCJ, la cererea lui Liviu Dragnea, potrivit G4Media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.