Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine va fi viitorul premier: Stelian Tănase devoalează jocurile pentru Palatul Victoria

Ciolos Dancu Borc

E nebunie mare pe scena politică înaintea alegerilor din decembrie. PSD e mare favorit la câştigarea scrutinului, dar, cel puţin pe faţă, social democraţii nu avansează niciun nume de premier. PNL îl curtează pe Dacian Cioloş care încă ezită să dea un răspuns clar. Jurnalistul Stelian Tănase devoalează însă planurile celor două mari partide într-un editorial de pe propriul blog. Acesta avansează şi numele oamenilor care se bat pentru a fi la Palatul Victoria din decembrie. Dacian Cioloş sau Vasile Dâncu. Asta va fi bătălia.

Citeşte şi: Motivele condamnării record a lui Nicuşor Constantinescu: Judecătorii au făcut public totul

"E o oarecare nervozitate în Palatul Victoria. Mai mulți ministri se pregatesc de desant. Ei vor să părăsească Guvernul pentru a debarca triumfali în PNL sau USR. Acum ori niciodată ! este deviza. Vor să intre în Parlament, unde-i cald și bine. Vor să se reinventeze din tehnocrați in politicieni. Vor să își relanseze carierele și la o adică să fie iar miniștri din iarnă încolo. Guvernul a intrat pe turnantă, mai are de trait mai puțin de 60 de zile, de azi octombrie. Citiva ministri si au facut socotelile. Cei care nu au joburi asigurate la Bruxelles prefera desigur sa nu reintre in anonimat. Dzeu știe cind se mai întălnesc cu șansa asta – sa fie curtați de partide pentru a le oferi locuri eligible in Parlament. ce-i în mînă nu-i minciuna. Ii vedem gata sa sară pe fereastra pentru a se regăsi in Parlament care s econtureaza in decembrie. Pe alt plan se contureaza si viitorul guvern. Lucrurile incep să se limpezeasca.", spune Tănase.

Citeşte şi: Dezvăluiri incendiare despre Laura Codruţa Kovesi: Adevărata faţă a şefei DNA

Jurnalistul cântăreşte şansele celor doi de a ajunge şefi la Palatul Victoria. "Intr-un interviu pentru Bloomberg, Vasile Dâncu așa-zisul om fără partid, independet și tehnocrat, dar om de casă al lui Liviu Dragnea, declară că ar fi dispus să fie premier. Asta inseamna că are deja un acord cu Dragnea și liderii PSD. A pus și cîteva conditi să nu credă lumea că este ahtiat să fie șef in Palatul Victoria. Una ar fi să aibă sprijin parlamentar puternic. Il va avea de la PSD; dar nu va fi o majoritate confortabilă, cum ar vrea, ci una f strinsă, chiar pe muchie de cuțit. Dâncu a fost membru PSD zece ani, spin-doctor in Guvernul Năstase, membru al grulupului de la Cluj. Doi/ mai vrea sa aibe sprjinul lui Iohannis. Nu cred că il va avea decit cel mult formal.3 i/ Doreste să existe un program de modernizare rapidă, care să aiba sprijin ciolospolitic. Mă indoiesc ca il va

avea.Disensiunile sunt prea mari pe acest subiect ca și mari interese contrare. Vasile Dâncu vrea cam multe Eu cred ca va accepta postul de premier și fără să ii fie satisfăcute așa-zisele lui conditii. Ponta a declarat la o televiziune ca premierul desemnat de PSD va fi cineva care face parte din acutualul guvern Ciolos. Ghici ciupercă ce-i!? Vasile Dancu! Evident. Si steagul lui Cioloș se înclină. Nu mai este asa intratabil. Nu refuza ideea unei continuari politice a carierei sale. A inceput să îi placă să fie premier. Aare insa o problemă de alegere. Are un post bun și bine remunerat la Bruxelles. Plus alte oferte, la FAO de exemplu. Ca functionar international, avind in CV si jobul de ex-premier are asigurată o frumoasă carieră. Nu are nevoie nepărat de PNL sau Palatul Victorie. A văzut aici destule- cum te mănincă prietenii intii de toate, apoi mass-media, nu mai zis de dușmani ! Una peste alta incepe sa îî surîdă totuși iddea de a rămîne premier și după 11 decembrie, În ultima vreme și el si Iohannis vorbesc despre continuarea proiectelor incepute. In concluzie alegerile din 11 decembrie vor fi pe schema – Dacian Cioloș vs. Vasile Dâncu. Doi ardeleni ambițioși sunt în cursă pentru Palatul Victoria", a mai spus jurnalistul.

Citeşte şi: Angela Merkel: 'Poate și alte state îi vor refuza pe români'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.