Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine va lua locul lui Hellvig in Parlamentul European. O alegere buna?

parlamentul european

Europarlamentarul Eduard Hellvig a fost propus joi de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de director la SRI. In cazul in care numirea sa va fi validata de Parlament, el va fi nevoit sa paraseasca Parlamentul European pentru a prelua atributiile de sef al SRI.

Teoretic, Eduard Hellvig va fi inlocuit in Parlamentul European de urmatorul candidat de pe lista cu care PNL a participat la alegerile europarlamentare din 2014.

In acest caz, viitorul europarlamentar PNL ar fi Mihai Turcanu, fratele lui Florin Turcanu, proaspat suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Botosani.

Mai mult decat atat, Mihai Turcanu face deja declaratii ca si cum deja ar fi preluat functia care nici nu a fost (si nici nu stim daca va fi) eliberata, cel putin pana la votul din Parlament pentru numirea lui Hellvig la SRI.

„Toata satisfactia o aveam atunci cand au fost alegerile. Acum, o iau ca pe o normalitate. Pentru mine, pentru familie e important. Si pentru Botosani e important, pentru ca in sfarsit are un europarlamentar. E o responsabilitate. Mai sunt patru ani si jumatate de mandat, timp in care mai este timp ca ceea ce am promis in campanie sa se materializeze”, a afirmat Mihai Turcanu pentru botosaninews.ro.

Insa ca Mihai Turcanu sa preia functia de europarlamentar in locul lui Eduard Hellvig ar putea fi o problema de imagine pentru PNL, care si-a facut o misiune din ideea de "politica altfel".

Fratele lui Mihai Turcanu, Florin Turcanu, a fost condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual, iar marti a fost suspendat din functia de presedinte al CJ Botosani, tocmai din acest motiv.

Mihai Turcanu are probleme si in CV-ul personal, nu doar din prisma asocierii cu imaginea fratelui sau. El a fost demis, sau mai bine zis i s-a cerut demisia, in 2013 din fruntea ANSVSA, dupa ce premierul Victor Ponta i-a reprosat proasta gestionare a situatiei de atunci privind criza laptelui contaminat cu aflatoxina.

In prezent insa, Mihai Turcanu este consilierul lui Eduard Hellvig.

Mentionam ca nu ar fi fara precedent ca un alt nume de pe lista candidatilor la europarlamentare sa fie ales pentru a inlocui un europarlamentar, fara a se tine cont de ordinea acestora pe lista. S-a intamplat in 2013 in cazul Ramonei Manescu, numita ministru al Transporturilor si a lui Cristian Busoi, numit atunci in fruntea CNAS.

Iata lista cu cei care ar putea prelua functia de europarlamentar, in ordinea in care au figurat pe lista PNL de la europarlamentare (cei care ocupau primele 6 pozitii sunt deja in Parlamentul European):

7. Mihai Țurcanu

8. Claudia Benchescu

9. Romeo Stavarache

10. Andrei Muraru

11. Lucia Varga

12. Florin Roman

13. Victor Giosan

14. Dorin Bădulescu

15. Cătălin Rotea

16. Dobre Gheorghe

17. George Stângă

18. Bogdan Nica

19. Aana Guțu

20. Maria Stoian

21. Cristian Pricop

22. Raul Stoica

23. George Damian

24. Diana Nicolae

25. Ovidiu Colceriu

26. Cîrjan Daniel

27. Monica Radu

28. Simona Polak

29. Alexander Tudor Rădulescu

30. Ovidiu Doroftei

31. Teofil Boca

32. Octavian Motoc

33. Emil Pantelimon

34. Cătălin Profir

35. Cristina Mihailovici

36. Adrian Turcanu

37. Adrian Solcan

38. Raluca Vartic

39. Ghiță Cristian Emilian

40. Pater Cosmin Bogdan

41. Ionescu Alexandru Silviu

42. Irinel Scrioșteanu

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.