Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinematografele rusești cer să difuzeze filme piratate

Kremlin
Putin film

Asociația proprietarilor de cinematografe din Rusia (AVK) și-a propus să „elibereze” cinematografele de răspunderea penală în cazul difuzării de filme străine fără acordul companiilor care și-au suspendat activitatea în țară, a declarat Roman Isaev, șeful unuia dintre lanțurile de cinematografe rusești, pentru agenția Interfax.

El avertizează că, deși Rusia a legalizat de facto pirateria încă din luna martie prin eliminarea obligativității de a plăti drepturile de proprietate intelectuală pentru companiile din țările „neprietenoase”, cinematografele încă pot fi trase la răspundere pentru difuzarea unor filme fără licență.

„Afișarea oricărui conținut fără certificat de distribuție este pedepsită printr-o serie de articole din Codul penal și cel Administrativ iar responsabilitatea unei părți este reglementată de articolul 4 din Codul Civil”, spune Isaev. El spune că eliminarea răspunderii va deschide „o fereastră de oportunitate” pentru cinematografele de a prezenta conținut de la Hollywood.

El afirmă de asemenea că cinematografele din Rusia lucrează acum la „posibilitatea tehnică” de a difuza filme de la Hollywood și că treaba legiuitorilor este „să reglementeze întreaga responsabilitate pentru difuzarea acestor filme, care în prezent este ilegală”. AVK a trimis deja o propunere în acest sens Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.