Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIO anunţă că nu se va împotrivi participării sportivilor nord-coreeni la Olimpiada din 2018

olimpiada

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat luni că va fi ''cât se poate de flexibil'' în privinţa sportivilor nord-coreeni dornici să participe la următoarele Jocuri Olimpice de iarnă organizate în Coreea de Sud, la PyeongChang, inclusiv în ceea ce priveşte modalităţile de înscriere. ''Vom fi cât se poate de flexibili'', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al CIO, în timp ce instanţa a indicat că a ''amânat data limită de înscriere'' pentru sportivii nord-coreeni, conform Agerpres.

Marţi urmează să aibă loc negocieri între cele două Corei privind posibila participare a unei delegaţii din Coreea de Nord la JO de iarnă (9-25 februarie). De asemenea, astfel de discuţii vor avea loc ''la mijlocul acestei săptămâni'' între preşedintele CIO, Thomas Bach, şi Chang Ung, membru nord-coreean al instanţei olimpice, potrivit unei surse apropiate dosarului, citată de AFP.

Seulul şi Phenianul au convenit vineri să organizeze discuţii, pentru prima dată în ultimii doi ani. Reuniunea, prima de acest gen din decembrie 2015, va avea loc marţi la Panmunjom, satul de frontieră unde a fost semnat încetarea focului războiului coreean (1950-1953). Coreea de Sud a propus să-l trimită pe ministrul unificării, Cho Myung-gyon, ca responsabil al delegaţiei, împreună cu alţi patru oficiali, inclusiv un ministru adjunct responsabil cu sportul, a anunţat sâmbătă Ministerul sud-coreean al Unificării.

Washingtonul şi Seulul au convenit, de asemenea, să amâne după Jocurile Olimpice manevrele lor militare anuale care generează de fiecare dată o agravare a tensiunilor în peninsulă. Autorităţile de la Seul şi organizatorii Jocurilor îşi doresc participarea Coreei de Nord la competiţie pentru a reduce tensiunea creată de programele nucleare şi balistice din Coreea de Nord, care încalcă rezoluţiile ONU.

Phenianul a lansat mai multe rachete în ultimele luni, iar în luna septembrie a efectuat un al şaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.