Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIO consideră că amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo ar putea ajuta economia japoneză în 2021

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 pentru anul următor ar putea constitui un sprijin binevenit pentru economia japoneză, confruntată cu dificultăţi ca urmare a pandemiei de coronavirus, a apreciat, joi, un responsabil al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), citat de AFP.

Organizarea Jocurilor în 2021 ar putea fi "o adevărată oportunitate de stimulare economică", a apreciat John Coates, înalt responsabil al forului olimpic internaţional, care vede un mijloc de "relansare economică" în arhipelag, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Sorina Pintea și Mircea Beuran nu mai ies din casă pentru control judiciar, pentru a fi protejați de COVID-19

"Eu cred că multe oraşe şi ţări ar dori să aibă o astfel de oportunitate", a adăugat Coates, precizând că are convingerea că prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, a avut această idee atunci când a propus amânarea.

"Prim-ministrul Abe este un om inteligent, eu cred că a avut în vedere faptul că ţara va fi în recesiune şi că va avea nevoie de un imbold", a comentat Coates.

Citește și: Ultimă oră! Iohannis: ‘O majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste’

Conform unei note a SMBC Nikko Securities, amânarea Jocurilor reprezintă o pierdere de 5,5 miliarde euro pentru economia japoneză în 2020, care ar putea fi recuperată anul următor.

Pentru organizatori, amânarea ar putea antrena, totodată, un cost adiţional "important" care se va adăuga celor 11,6 miliarde de euro cât ar costa organizarea marelui eveniment polisportiv.

Citește și: În continuare exportăm forța de muncă. 150 de lucrători în agricultură din România ajung în Marea Britanie

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo ar aduce costuri de circa 300 de miliarde de yeni (2,7 miliarde dolari), potrivit Kyodo.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi guvernul japonez au cedat presiunii intense din partea sportivilor şi organizaţiilor sportive din întreaga lume şi au decis să amâne cu un an Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, competiţia urmând să se deruleze în perioada 23 iulie - 8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.