Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri într-o tabără de refugiaţi la Atena în timp ce poliţia greacă intervenea pentru evacuarea ei

tanea.gr
politie grecia

Joi au izbucnit ciocniri în timp ce poliţia greacă intervenea pentru a evacua una din ultimele tabere de refugiaţi de la Atena, reuşind în final să evacueze doar câteva zeci de persoane, au anunţat oficiali eleni, transmite AFP.

Tentativa de evacuare a celor în jur de 670 de migranţi din tabăra Eleonas a început în zori, când poliţia a înlăturat baricadele ridicate de ocupanţi, potrivit Agerpres.ro.

Între migranţi şi activişti care le susţin cauza şi, de partea cealaltă, poliţia antirevoltă s-au produs ciocniri, forţele de ordine recurgând la gaze lacrimogene pentru a-i respinge, potrivit filmărilor de la faţa locului.

'În colaborare cu municipalitatea Atenei, procedăm la închiderea taberei Eleonas, pe măsură ce modernizarea zonei avansează şi există locuri disponibile în alte structuri', a explicat ministrul migraţiilor, Notis Mitarachi, pe Twitter.

'Din nefericire, un mic număr de migranţi şi grupuri care îi susţin încearcă să dinamiteze această mişcare', a adăugat el.

Un responsabil din Ministerul Migraţiilor a dat asigurări că 'toţi migranţii transferaţi au semnat o declaraţie de consimţământ' şi că evacuarea taberei se va termina până la sfârşitul anului.

Eleonas a fost prima tabără de refugiaţi deschisă în Grecia continentală, în august 2015, şi a fost vizitată de mai mulţi responsabili politici străini, printre care fostul preşedinte francez François Hollande şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Majoritatea refugiaţilor şi migranţilor găzduiţi în containere la Eleonas vor fi transferaţi la Schisto, cealaltă tabără care mai există în capitala Greciei.

Numărul de migranţi sosiţi pe insulele greceşti s-a redus considerabil în ultimii ani. Media şi asociaţii de caritate acuză guvernul conservator de la Atena că respinge ilegal migranţi, însă acesta dezminte.

Joi, zeci de migranţi au ajuns pe insula Kythira, situată între Creta şi peninsula Peloponez, după ce, cu o zi în urmă, în jur de 170 au sosit pe ţărmurile sale, transmite dpa.

O barcă în care se aflau 67 de migranţi, în majoritatea lor afgani, a sosit pe insulă şi trei presupuşi traficanţi au fost arestaţi, a transmis televiziunea elenă.

Potrivit estimărilor pazei de coastă, zeci de bărci cu migranţi se deplasează în prezent în Mediterana de Est, fiind dificil de depistat din cauza numeroaselor ambarcaţiuni de agrement prezente în aceeaşi zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.