Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri între protestatari și forțele de ordine din Somalia: cel puțin 20 de persoane au murit

somalia

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise în regiunea separatistă Somaliland din Somalia în confruntările dintre protestatarii antiguvernamentali și forțele de securitate, potrivit unui medic de la un spital public.

De mai bine de o săptămână, poliția și armata se luptă cu protestatarii din Laascaanood, un oraș din estul Somalilandului care este disputat între Somaliland și vecinul Puntland, una dintre regiunile semiautonome din Somalia, scrie Mediafax.

Mohamed Farah, un medic de la Spitalul Laascaanood, a declarat pentru Reuters că cel puțin 20 de persoane au fost ucise și zeci au fost rănite. El a spus că a văzut cadavrele victimelor aduse în unitate.

Protestatarii cer ca Somaliland să cedeze controlul orașului către Puntland și acuză forțele de securitate că nu au reușit să pună capăt violențelor din oraș.

„Somaliland a ocupat cu forța Laascaanood și nu a reușit să îl securizeze. Cerem ca ei să plece", a declarat, pentru Reuters, Adaan Jaamac Oogle, purtătorul de cuvânt al protestatarilor.

Vicepreședintele din Puntland, Ahmed Elmi Osman Karash, a acuzat forțele de securitate de violență.

„Ceea ce face armata din Somaliland este un masacru de civili", a declarat el pentru Reuters prin telefon.

Ministrul Informațiilor din Somaliland, Salebaan Ali Koore, a făcut apel la protestatar să înceteze demonstrațiile și să înceapă negocierile cu guvernul.

Somaliland s-a desprins din Somalia în 1991, dar nu a obținut o recunoaștere internațională pe scară largă pentru independența sa. Regiunea a fost în mare parte pașnică, în timp ce Somalia s-a confruntat cu trei decenii de război civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.