Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu acuză o minciună propagată pe TikTok: Niciun bob de grâu din Ucraina nu rămâne în România (VIDEO)

ciolacu zelenski

Marcel Ciolacu acuză o manipulare cu iz electoral, prin intermediul rețelelor de socializare, în special TikTok. Premierul afirmă că înregistrările care arată camioane cu cereale din Ucraina desigilate nu înseamnă că în România ar rămâne vreun bob de grâu. Camioanele se cântăresc la intrare și la ieșire din țară, iar momentan nu există licențe pentru importul de cereale din Ucraina.

„Nu rămâne nicio marfă în România. Acele TIR-uri au și intrare, și ieșire. Nu poți să ieși din țară după ce ai fost cântărit și ai documnentele înregistrate în sistem. Se cântărește și în Ungaria, se cântărește și în port. Eu vă spun că nu am de la nicio instituție a statului român, dar de la niciuna, și cele pe care le știm, și cele pe care nu le știm, nu am nicio informație că vreun bob de grâu rămâne. Nici nu au niciun interes, pentru că au contracte foarte specifice.

Noi uităm în tot acest context și când împingem aceste lucruri - și eu nu cred că fermierii stau să filmeze în vamă și să împingă acest înregistrări pe TikTok, pe social media - uităm că în Ucraina e război. Când e război, lucrurile cel puțin pe zona de business sunt mult mai ordonate. Nu părăsește niciun camion de capul lui un front spre România, pentru că poate să plece cu armament. Deci înțelegeți că este aproape imposibil, decât pe sistemul de licențiere, unde România nu a emis nicio licență. Nu pot să continui să duc această minciună care este în acest moment. Cu adevărat, ea revoltă românii, se manipulează, suntem în alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat în urmă cu o săptămână că România nu a importat grâu din Ucraina, dar a explicat că la minister au fost depuse şapte cereri de import de cereale din Ucraina, însă niciuna nu a fost aprobată în momentul de faţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.