Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu avertizează că PSD se va ocupa ca timpul liber al angajaţilor să fie respectat de angajatori - 'O obișnuință să muncești foarte mult, peste program'

Facebook
marcel ciolacu

Marcel Ciolacu, pre;edintele interimar al PSD, a spus, sâmbătă la Congresul PSD că angajaţii români, mai ales cei ce muncesc la privat trebuie să fie plătiţi de angajator pentru orele suplimentare muncite în weekend şi peste program.

Citește și: CAB îl LOVEȘTE în plin pe Liviu Dragnea - Încarcerea sa este una perfect legală iar el rămâne în spatele gratiilor

"Dar trebuie să protejăm veniturile și să apărăm drepturile tuturor angajaților. Mai ales ale celor din companiile private, care muncesc mai mult de 8 ore pe zi.

Creșterea salariului minim pe economie este o măsură bună / dar nu suficientă./ În firmele private a devenit o obișnuință să muncești foarte mult, peste program, în week-end sau în zilele libere. Însă aceste ore trebuie plătite!

Citește și: Una dintre judecătoarele de care a vrut să scape Dragnea l-a condamnat pe fostul senator Olosz Ghergely - Motivele avocaților pentru eliberarea fostului lider

În același timp, atât angajații din privat, cât și cei care lucrează la stat, au dreptul la timpul lor liber, au dreptul să se bucure de acest timp împreună cu familia și copiii, și nu să răspundă la email-uri sau telefoane atunci când sunt acasă.

Trebuie să trecem prin Parlament LEGEA care asigură echilibrul dintre viața profesională și viața privată. E o practică europeană, se întâmplă deja", a spus Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.