Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica lui Marcel Ciolacu pentru Nicolae Ciucă: 'Îmi pare nespus de rău că ducem mereu discuția despre pensii într-o zonă empirică'

Facebook
Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, într-o conferință la Hala Laminor din București, că îi pare rău că discuția despre creșterea pensiilor se duce „într-o zonă empirică” în loc de o „zonă profesionistă”, după ce premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că liberalii doresc creșterea pensiilor cu 15%.

Întrebat dacă este de acord cu procentul de 15% avansat de premier pentru majorarea pensiilor, liderul PSD a răspuns:

„Îmi pare nespuns de rau ca ducem mereu discutia intr-o zona empirica si nu ducem discutia intr-o zona profesionista asa cum asteapta romanii de la noi anumite raspunsuri. Mai intai trebuie sa vedem efectul bugetar al compensarilor pe energie. Dupa ce incheiem acest capitol, va veni ministrul de Finante si va spune ce suma se poate aloca pentru maririle de pensii.

Imi doresc sa venim cu o majorare cat mai mare. Am stabilit un minim de 10%. Exista din punctul meu de vedere si un maxim, cumularea celor doua legi, 11,92% (restanta din legea pensiilor) cu 5,4% (rata inflatiei).

Vom avea un punct de vedere si de la BNR care va spune cat ne permitem sa marim astfel incat sa nu cream o spirala inflationista si in loc sa ajutam oamenii sa-i dezavantajam.

Am vrut o discutie mai asezata si profesionista, am ramas la nivel de discutii pe procente.

Nu pot accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 de lei cu 2.700 de lei, adică de 10 ori. Stabilim anvelopa și avem grijă ca toată lumea să treacă de această perioadă complicată. Eu merg pe doctrina pe care o reprezintă PSD. Am obligația să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, de sub 4.000 de lei”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.