Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ciolacu, investitorilor americani: 'În România veți obține rate de profit pe care nu le găsiți în prea multe alte țări ale lumii'

PSD
Marcel Ciolacu

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis joi investorilor americani, la Adunarea Generală Anuală a Membrilor Camerei de Comerț Americane în România, că dacă își vor deschide afaceri în România vor obține rate de profit cum rar găsesc în alte părți ale lumii.

Extrase din discurs:

„- Nimic nu este mai important pentru România decât o economie puternică, iar investitorii americani din această sală sunt esențiali pentru succesul nostru.

- Cred că pentru a dezvolta economic această țară avem nevoie de o guvernare pragmatică și capabilă să valorifice orice șansă pentru a dezvolta relațiile economice. În acest spirit, vă pot asigura că această coaliție de guvernare va întări dimensiunea economică a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite.

- Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a ne asigura că și mai multe companii americane devin o componentă esențială a economiei românești.

- Este esențial să ne întâlnim cu toți oamenii de afaceri americani care își doresc o prezență în această parte a Europei pentru a le transmite un mesaj simplu: investiți în România și veți obține rate de profit pe care nu le găsiți în prea multe alte țări ale lumii!

- Exploatarea de către BSOG a gazelor din Marea Neagră și dezvoltarea reactoarelor modulare mici de către Nuclearelectica și compania NuScale, cu sprijinul finanțatorilor americani, sunt proiecte de o importanță uriașă pentru România!

- De aceea, vă garantez că, oricare ar fi numele miniștrilor de care depinde în viitor continuarea acestor proiecte, statul va acorda tot sprijinul necesar investitorilor! Și vrem ca acesta să fie un semnal puternic pentru alte companii americane să investească la noi!

- Știu că orice investitor, nu doar american, are preocupări legitime legate de eficiența administrativa a statului român (adică de birocrație) și, mai ales, de interacțiunea cu zona fiscală. Iar aici mesajul meu este clar: a sosit momentul să probăm voința politică de a construi o administrație mai suplă! Trebuie să reducem numărul de posturi simultan cu mărirea vitezei de digitalizare a infrastructurii informative a statului! Avem la dispoziție bani europeni din PNRR pentru asta și nu avem voie să ratăm această șansă!

- Vă spun ceva extrem de sincer: pentru toți decidenții politici ai țării, PNRR a devenit o obsesie. Este cel mai dur și solid test pentru administrația românească, dar și cea mai bună pregătire posibilă pentru celălalt obiectiv major al statului român, aderarea la OCDE. Și, recunosc, sunt teme complicate, dar veți vedea că această coaliție le va duce la capăt. Nu vom abandona nici în privința pensiilor speciale, nici a celorlalte reforme. Deja legea avertizorului de integritate a fost corectată și în următoarele zile bifăm celelalte puncte cerute de Comisia Europeană pentru cererea de plată numărul 2.

- Până la urmă, acest război absurd se va termina și va începe procesul de reconstrucție a Ucrainei, unde cu siguranță companii americane se vor implica masiv – sperăm că și firme românești. Cred că România este cel mai îndeptățită să joace rolul de hub logistic pentru toate firmele americane care vor fi prezente în acest proces. Am demonstrat de un an încoace că facem față tuturor provocărilor logistice, atât prin felul în care am gestionat fluxul de refugiați, cât și prin tranzitul cerealelor din Ucraina spre Constanța și Marea Neagră. Ar fi un pas firesc în completarea Deciziei Congresului SUA de aprobare a strategiei pentru Marea Neagră, gest pe care îl salutăm din nou ca pe o recunoaștere a rolului României în asigurarea stabilității economice a zonei.

- În încheiere, vă mulțumesc încă o dată și vă asigur că tratăm orice firmă americană ce produce în țara noastră ca pe o companie românească care oferă salarii și stabilitate pentru mai mult de 100.000 de angajați români!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.