Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu lansează 3 promisiuni majore: Până la finalul anului intrăm în Schengen/ VIDEO

Marcel Ciolacu, despre Schengen si cetatenia pentru romanii din Spania

Marcel Ciolacu a vorbit despre cele trei promisiuni făcute României: Pedro Sanchez urmează să vină în România pentru a semna un acord privind dubla cetățenie pentru românii din Spania, România va intra în Schengen și terestru și nu va mai fi nevoie de vize pentru SUA.

„Această decizie a fost luată la nivel politic, atât în guvernul spaniol, cât și în cel român. Ministerul Afacerilor Externe a finalizat negocierile cu privire la dubla cetățenie în al doilea stat european, după Franța, în care un român nu trebuie să renunțe la cetățenia sa pentru a obține cetățenia spaniolă. În următoarele 2-3 luni, acordul trebuie să treacă prin etapa de tratat interstatal și să fie semnat de premier sau președinte, dar oricum trebuie să fie ratificat de Parlament, atât în Spania, cât și în România“, a explicat Ciolacu.

În ceea ce privește o întâlnire cu cancelarul austriac, Karl Nehammer, acesta a declarat că în acest moment nu este confirmată o astfel de întâlnire. Întrebat cum va aborda problema obținerii acordului de aderare la Schengen, Ciolacu a afirmat:

"Peste o lună, România va intra, aerian și maritim, în Schengen. Este normal să avem o atenție și mai mare, vor fi provocări mai mari, fiind la început. Eu vă garantez că până la sfârșitul acestui an, România va intra în Schengen Terestru. Este firesc să facă acest pas.

Anul viitor, România nu va mai avea nevoie de vize pentru Statele Unite.

În plus, în 2026, România va intra în OECD - cel mai important proiect de țară. Acestea sunt cele mai importante obiective asumate de politicienii din România. Odată ce vom deveni membri ai OECD, România va fi alături de cele mai dezvoltate state din lume, iar nimeni nu va mai putea împiedica progresul țării. Aderarea la OECD va atrage cele mai mari investiții", a spus Ciolacu, la Antena 3 CNN

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.