Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu merge cu cadou la Papa Francisc și la Meloni. Ce cadouri a pregătit premierul

ciolacu in italia

Premierul Marcel Ciolacu a început o vizită de lucru de două zile în Italia. Șeful Guvernului este însoțit de mai mulți miniștri. Pe agenda prim-ministrului se află o întâlnire cu premierul Italiei, Georgia Meloni, dar și o audienţă la Papa Francisc, la Vatican.

Ciolacu și ceilalți reprezentanți ai României au pregătit câteva cadouri pentru gazdele lor.

Giorgia Meloni va primi o reprezentare a cuplului fundamental, "Adam și Eva", într-o variantă contemporană, realizată de Ioan Nemțoi, unul dintre cei mai cunoscuți sculptori în sticlă de la noi.

Pentru Papa Francisc, delegația română a pregătit un tablou semnat de Marian Furtună, realizat în amitirea vizitei în România a Suveranului Pontif, cu beatificarea celor șapte episcopi martiri greco-catolici care au murit în închisorile comuniste.

Alte cadouri: miere, magiun și cătină

De asemenea, Pietro Parolin, secretarul de stat al Sfântului Scaun, va primi o monedă emisă recent de Banca Națională a României cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea Monseniorului Vladimir Ghica.

În afară de aceste cadouri personalizate, Marcel Ciolacu și ceilalți reprezentanți ai României le vor mai oferi italienilor miere, magiun de Topoloveni și cătină.

Lista miniștrilor care îl însoțesc pe premier

Din delegaţia guvernamentală care îl însoțește pe Marcel Ciolacu în Italia fac parte vicepremierul Marian Neacşu; ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu; ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu; ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr; ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, informează stirileprotv.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.