Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă: PSD propune schimbarea schemei de calcul pentru creșterea pensiei: procentul de majorare să se aplice doar părții de contribuție (Video)

romaniajournal.ro
Guvern

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la podcastul EVZ, că ar trebui ca procentul de majorare a pensiei să nu se aplice cuantumului total al pensiei actuale, ci doar părții pentru care pensionarul a virat contribuții la bugetul de stat.

El a dat asigurări că pensiile vor crește în 2023 pentru că „un pensionar nu poate trai cu 1.500 de lei pensie, este exclus”. „Presupun ca vom veni si vom mari acest procest numai pe partea de contributie, ceea ce este corect, nu vii ( sa majorezi, n.red.) si la lucrurile din alte surse. Adica cat ai contribuit la fondul de pensii acolo se aplica marirea procentuala”, a adăugat liderul PSD.

El a explicat că dacă nu se face această diferențiere, atunci in cazul unei cresteri a pensiei cu 10%, un pensionar cu 1.000 de lei va primi mai putin bani decat un pensionar cu 200.000 de lei daca se aplica global majorarea si ca astfel se va evita cresterea „pensiilor speciale”.

Ciolacu a precizat ca este posibil pensionarii sa mai primeasca de la bugetul de stat inca o suma de bani, un „ajutor one-off”, precum ajutorul de 700 de lei acordat de Guvern în luna iulie pentru fiecare pensionar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.